قانون جدید حضانت دختر ، مسئله مهمی است که دغدغه بسیاری از زوجین می باشد . در واقع با افزایش طلاق ، این نگرانی برای هر یک از والدین ، خصوصا مادران هست که قانون جدید حضانت دختر چیست ؟ در این مقاله قصد آن را داریم که به بیان قانون جدید طلاق بپردازیم . با ما تا انتها این مقاله همراه باشید .
به طور کلی خانواده ، بهترین فضا برای پرورش و رشد کودکان می باشد . اما وقتی بحث مسئله طلاق و جدایی والدین مطرح می شود و اتفاق می افتد ، این که حضانت فرزند دختر بعد از طلاق ، با کدام یک از والدین باشد ؟ مسئله مهمی است که در ذیل بحث قانون جدید حضانت دختر ، به آن می پردازیم .
حضانت از فرزند ، در واقع ناظر است بر حفظ جسم و جان فرزند ، اما والدین باید در هنگام طلاق و جدایی و حتی پس از آن ، مراقب روح و روان فرزند نیز باشند . در برخی مواقع ، طلاق والدین و فراهم نمودن شرایط بدون اضطراب و امن برای فرزند در کنار یکی از والدین ، برای روان فرزند بسیار مفید تر و بهتر است ، تا هنگامی که ، فرزند در کنار والدین خود در محیطی پر از اضطراب و تنش زندگی کند .
نکته مهمی که در خصوص قوانین جدید حضانت دختر ، می توان افزود این امر است که : بر طبق مضمون ماده ۱۱۶۹ قانون مدنی که می فرماید : برای نگهداری و حضانت از فرزندی که والدین او از هم دیگر جدا زندگی می کنند ، مادر فرزند تا ۷ سالگی فرزند اولویت دارد و بعد از ۷ سالگی نیز ، حضانت با پدر است . در واقع از آن جایی که این ماده قانونی جنسیتی برای فرزند مشخص نکرده است ، پس می توان این طور نتیجه گرفت و گفت که : فرزند چه دختر باشد و چه پسر ، تا قبل از ۷ سالگی ، حضانت او با مادر است .
وقتی که به ۷ سالگی رسید ، تا وقتی که به بلوغ شرعی می رسد ، پدر عهده دار حضانت از فرزند می باشد . لازم به ذکر است که : سن بلوغ شرعی در دختران نه سال تمام قمری ، و در پسران ۱۵ سال تمام قمری می باشد . بعد از این دوران ( دوران بلوغ شرعی فرزندان ) خود دختر و یا پسر باید این تصمیم را بگیرد که دوست دارد از این پس باید کدام یک از والدین خود ، زندگی کند .
از دیگر مسائلی که می توان در مورد قانون جدید حضانت دختر اشاره کرد ، این امر است که : چگونه حضانت فرزند را از پدر بگیریم ؟ در واقع قانون گذار ، وقتی که حضانت فرزند را پس از جدایی و طلاق به هر یک از والدین می سپارد ، قطعا شرایطی را نیز تعیین می کند که در صورت وجود داشتن آن شرایط ، حضانت از والدی که عهده دار حضانت از فرزند است ، سلب می شود .
از جمله این شرایط می توان به مواردی اشاره کرد ، مواردی مثل : ۱ / وقتی که پدر ( یا مادر ) اعتیاد زیان آور به مواد مخدر ، قمار ، و یا حتی الکل ، داشته باشند . ۲ / وقتی که پدر ( یا مادر ) که عهده دار حضانت است ، به طور نامتعارف و بار ها کودک خود را کتک بزند . ۳ / زمانی که پدر ( یا مادر ) به فساد اخلاقی و همچنین فحشا ، شهرت داشته باشد .
۴ / هنگامی که پدر ( یا مادر ) فرزند خود را مجبور نماید که کار هایی انجام دهد که انجام دادن آن قبیل کار ها ، بر خلاف قانون و برخلاف شرع است ، مثل قاچاق . ۵ / وقتی که پدر ( یا مادر ) به جنون یا بیماری های روانی مبتلا شوند . و مسائلی از این قبیل که باعث سلب حضانت از آن پدر ( یا مادر ) خواهد شد .
موسسه حقوقی تهران طلاق ، موسسه ای پر مخاطب است که دارای سابقه ای درخشان و طولانی در زمینه مسائل حقوق خانواده می باشد . این موسسه حقوقی با کادری مجرب و تخصصی از وکلا و مشاورین حقوقی ، آماده ارائه انواع خدمات به عموم مردم است .
حضانت دختر
از مهم ترین و اساسی ترین مسائلی که ، پس از طلاق و جدایی والدین و یا حتی پس از فوت والدین ، مطرح می شود بحث حضانت فرزند یا فرزندان حاصل از ازدواج زوجه و زوج ، می باشد . این امر که حضانت دختر با پدر می باشد یا مادر ، بستگی به این امر دارد که دختر در چه سن و سالی باشد .
برای مثال ، در صورتی که دختر زیر هفت سال است و والدین او از یک دیگر طلاق گرفتند ، در چنین صورتی بر طبق قانون حضانت دختر بر عهده مادر می باشد . چرا که فرزند ( چه پسر و چه دختر ) ، در این بازه زمانی ( از بدو تولد تا هفت سالگی ) ، نیاز به حمایت های عاطفی ، روحی ، و جسمی مادر دارد و در واقع ، در این سن و سال مادر در مقایسه با پدر ، بهتر می تواند نیاز های طفل را بر طرف کند ( به عبارت دیگر حضانت مادر در این سن و سال دختر نسبت به پدر ، اولویت دارد ) . البته لازم به ذکر است که : با آن که در این مدت حضانت دختر با مادر است ، ولی بر طبق قانون این پدر می باشد که باید نفقه فرزندش را بپردازد .
پس از آن که دختر به سن هفت سالگی رسید ، دیگر حضانت او با پدر می باشد . در واقع حضانت دختر از سن هفت سالگی تا نه سالگی ( ۹ سال کامل قمری ، که دختر به سن بلوغ می رسد ) ، با پدر خواهد بود . باید افزود که : در این مدت ، مادر نیز کماکان حق این را دارد که با دخترش ملاقات کند و در واقع ، هیچ فردی نمی تواند این حق را از مادر بگیرد .
پس از آن که دختر به سن ۹ سالگی رسید ( ۹ سال کامل قمری ) ، دیگر به علت آن که به سن بلوغ می رسد از حضانت ، خارج می شود . و از این پس است که دختر خود باید انتخاب کند که تمایل دارد پس از این ، با کدام یک از والدین ( پدر یا مادر ) زندگی کند .
در خصوص حضانت ، باید نکاتی را ذکر کرد ، از جمله این که : بر طبق مضمون ماده ۱۱۶۸ قانون مدنی : نگهداری کردن از اطفال ، حق و تکلیف پدر و مادر است . ولی شرایطی ممکن است پیش آید که از پدر یا مادر ( که حضانت دختر بر عهده اوست ) ، سلب حضانت شود .
به عنوان مثال : در صورتی که حضانت فرزند با مادر باشد ، و مادر مجدداً با فرد دیگری ازدواج کند به تبع حضانت فرزند از او گرفته خواهد شد ، مگر آن که با زوج توافق کرده باشند که حتی در صورتی که مجدداً ازدواج کرد باز هم حضانت دختر با او باشد .
یا موردی دیگری که می توان ذکر کرد : حالتی است که پدر یا مادر ( که حضانت دختر با او می باشد ) ، دختر را به انجام دادن کار هایی همچون تکدی گری یا حتی قاچاق ، و مواردی از این قبیل مجبور کند و در واقع از دختر سوء استفاده کند . در چنین وضعیتی نیز حضانت از پدر یا مادر سلب خواهد شد .
مورد دیگری که می توان در خصوص سلب حضانت از پدر یا مادر ذکر کرد ، این است که در مدت زمانی که حضانت با یکی از والدین است ( به عنوان مثال : با مادر است ) ، مادر طفل مبتلا به جنون شود و یا مبتلا به یکی از بیماری های روانی گردد . در چنین حالتی حضانت به تبع از مادر گرفته خواهد شد و به پدر داده می شود .
مورد دیگر این امر است که : پدر یا مادر که حضانت دختر با او می باشد ، اعتیاد مضر به مواد مخدر ، الکل و یا حتی به قمار ، داشته باشد . در چنین صورتی نیز حضانت از او گرفته خواهد شد . و همچنین است اگر یکی از والدین که حضانت دختر با اوست ، به فحشا و فساد اخلاقی شهرت داشته باشد . و مواردی از این قبیل ، که همگی باعث سلب حضانت پدر یا مادر ، می شود .
وکلای موسسه تهران طلاق دارای وکلای ماهر در زمینه حضانت می باشد همچین این مجموعه دارای وکلایی قهار در زمینه وکیل طلاق ،وکیل نفقه ،وکیل طلاق توافقی ،وکیل خانواده و.. می باشد .
یک دیدگاه
سایت خیلی خوبی دارید خدا خیرتون بده که زحمت کشیدید واین مطالب رو اماده کردید تا مردم مشکلاتشون رو بتونن حل کنن