قانون جدید مهریه

قانون جدید مهریه از جمله حقوق مالی زن که به موجب عقد ازدواج ( اعم از ازدواج دائم یا موقت ) ، مرد باید به زن بپردازد ، عبارت است از : مهریه . به طور کلی مهریه به دو نوع مختلف ، مهریه عندالمطالبه و مهریه عندالاستطاعه ، تقسیم می شود .
قانون جدید مهریه عندالمطالبه
در مهریه عندالمطالبه ، زوجه ( زن ) هر زمان که تمایل داشته باشد می تواند از زوج ، مهریه اش را مطالبه نماید . حال ممکن است این زمان ، بلافاصله پس از جاری شدن صیغه عقد باشد ، یا در طول زندگی مشترک با زوج باشد ، و یا حتی در زمان طلاق و جدایی ، و .. باشد .
به تبع به علت آن که مهریه زن عندالمطالبه و حال است ، مرد موظف است که آن را بپردازد . اما در خصوص مهریه عندالاستطاعه باید افزود که : در مهریه عندالاستطاعه ، زوجه نمی تواند هر زمان که خواست مهریه اش را مطالبه کند ، بلکه برای مطالبه مهریه باید حتما استطاعت مالی شوهرش را ، ثابت کند .
مهریه زوجه بر طبق قانون ، با توافق زوج و زوجه و یا حتی بر طبق سنت های خانوادگی تعیین می شود . که ممکن است سکه طلا ، پول ، انجام یک عمل ، مال غیر منقول ، مال منقول ، و … به عنوان مهریه زن تعیین شود .
البته باید افزود که : بر طبق قانون چیزی را می توان به عنوان مهریه زوجه تعیین کرد که : اولاً : مالیت داشته باشد به این معنا که دارای ارزش مالی باشد ، دوماً : تا اندازه ای که از آن رفع جهالت بشود باید مهریه معلوم باشد ، سوماً : قابل تملک کردن باشد ، و مهم تر از همه این که مهریه زن باید مشروع باشد ( بنابراین نمی توان چیزی همچون مشروبات الکلی را ، به عنوان مهریه زوجه تعیین کرد ) ، و … .
قانون جدید 110 سکه مهریه
با تصویب شدن قانون جدید مهریه ، این تصور اشتباه و ناصحیح در میان عده ای از مردم ایجاد شده است که فقط زوج تا میزان ۱۱۰ سکه بهار آزادی مکلف است ، برای مهریه زوجه پرداخت کند .
در حالی که بر طبق قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی ، مرد باید حتما مهریه زوجه را به صورت تمام و کمال بپردازد ، و تنها نکته ای که قانون جدید مهریه ، به همراه دارد این امر است که ، امکان جلب زوج برای مهریه هایی که بیش از ۱۱۰ سکه بهار آزادی می باشند ، دیگر وجود نخواهد داشت .
بنابراین زوج و زوجه ، همان طور که در فوق اشاره شد می توانند در خصوص مبلغ مهریه نیز توافق کنند . به عنوان مثال : توافق کنند که مهریه زوجه ۵۰۰ سکه طلا بهار آزادی باشد ، اما بر طبق قانون جدید مهریه ، فقط تا میزان ۱۱۰ سکه بهار آزادی از این ۵۰۰ سکه ، ضمانت اجرای کیفری خواهد داشت ، و الباقی سکه ها ضمانت اجرای کیفری نخواهند داشت .
در واقع می توان این طور گفت که : قانون جدید مهریه ، میزان مهریه زوجه را محدود نکرده است . بلکه تنها کاری که کرده است این امر می باشد که ضمانت اجرای مهریه ای را که بیش از ۱۱۰ سکه بهار آزادی می باشد را ، کاهش داده است .
در واقع تا صد و ده سکه بهار آزادی ، برای مهریه ضمانت اجرای کیفری قرار داده است . اما این به آن معنا نیست که مابقی مهریه زوجه نباید پرداخت شود . بلکه بر طبق مثال فوق ، در صورتی که مهریه زوجه ۵۰۰ سکه بهار آزادی بود و بر طبق قانون جدید مهریه ، تنها ۱۱۰ سکه بهار آزادی از آن ۵۰۰ سکه ضمانت اجرا کیفری داشت ، باقی سکه ها نیز باید پرداخت شود و فقط مرد بابت الباقی سکه ها به زندان نمی رود ، یا به عبارت دیگر ضمانت اجرای کیفری برای مرد ندارد .
قانون جدید 14 سکه مهریه
همچنین ، لازم به ذکر است که : بر طبق اعلام عضو کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس شورای اسلامی ، تا سقف ۱۴ سکه بهار آزادی برای مهریه ( در طرح قانون جدید مهریه ) ، زوجه از پرداخت کردن مالیات مهریه معاف می باشد ، و اگر بیش تر از ۱۴ سکه بهار آزادی باشد ، باید مالیات سنگینی را بپردازد .
موسسه تهران طلاق ، موسسه ای با سابقه در زمینه طلاق ،مهریه ،نفقه ،حضانت و… می باشد . وکلای این موسسه عبارت اند از وکیل طلاق ،وکیل نفقه ،وکیل خانواده ،وکیل اجرت المثل و.. که سال ها در این زمینه فعالیت نموده جهت دریافت مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید .
در قانون مدنی موجبات طلاق سه قسم است:
۱) اراده زوج در طلاق
۲) طلاق به درخواست زوجه
۳) طلاق با توافق زوجین
۱) طلاق به اراده مرد
در قانون ايران حق طلاق براي مرد است. مرد هر زمان بخواهد میتواند دادخواست طلاق بدهد و لازم نيست دلیل خاصی را برای تصمیم خود ذکر کند و این قاعده مبتنی بر فقه اسلامی ميباشد که حق طلاق را به مرد داده است.تنها محدوديتي كه براي مرد در نظر گرفته شده است اين است كه براي طلاق بايد به دادگاه مراجعه كند .در این صورت، دادگاه گواهی عدم سازش صادر خواهد کرد و ثبت طلاق فقط با گواهي عدم سازش ممکن خواهد بود. البته ماده ۱۱۳۳ قانون طلاق که اختیارات بسياري به مرد داده بود در سال ١٣٨١ به این صورت اصلاح شد: «مرد میتواند با رعایت شرایط مقرر در این قانون طلاق با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را بنماید.» تبصره این ماده حق طلاق برای زن نیز قائل شد.
٢)طلاق به درخواست زن
زوجه در چه صورت ميتواند دادخواست طلاق ثبت كند؟
به موجب ماده ۱۱۳۳ قانون طلاق، مرد میتواند هر زمان که بخواهد همسر خود را طلاق دهد. اما در برخي موارد نيز زن میتواند درخواست طلاق کند که عبارتند از:
– به موجب ماده ۱۱۲۹ قانون مدنی: در صورت استنکاف شوهر از پرداخت نفقه و عدم امکان اجرای حکم دادگاه و الزام او به دادن نفقه، زن میتواند برای طلاق به حاکم رجوع کند و حاکم شوهر را اجبار به طلاق مینماید. همچنین است در صورت عجز شوهر از دادن نفقه.
به موجب ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی: در صورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه (سختی و مشقت در زندگی) باشد او میتواند به حاکم شرع مراجعه و درخواست طلاق دهد، چنانچه عسر و حرج مذکور در دادگاه ثابت شود دادگاه میتواند مرد را اجبار به طلاق نماید و در صورتی که اجبار میسر نباشد زوجه به اذن حاکم شرع طلاق داده میشود
طبق ماده ۱۰۲۹ قانون مدنی: هرگاه شخصی ۴ سال تمام غایب و مفقود الاثر باشد زن او میتواند تقاضای طلاق دهد. در این صورت با رعایت ماده ۱۰۲۳ حاکم او را طلاق میدهد.
درخواست صدور حکم طلاق با استفاده از ماده ۱۱۱۹ قانون مدنی؛ به موجب ماده فوق الذکر طرفین عقد میتوانند هر شرطی را که خلاف مقتضای عقد نباشد، در ضمن عقد ازدواج یا هر عقد دیگری بنمایند. مثل اینکه در شرط ضمن عقد نوشته شود هرگاه شوهر، همسر دیگر بگیرد یا در مدتی معین غایب شود یا ترک انفاق بنماید یا بر علیه حیات زوجه سوءقصد یا سو رفتاری نماید که زندگانی آنها با یکدیگر غیرقابل تحمل شود، زن میتواند پس از اثبات تحقق شرط در دادگاه و صدور حکم نهایی، خود را مطلقه سازد.
موسسه تهران طلاق در زمینه نفقه ،مهریه ،طلاق توافقی ،حضانت و… مشاور و پشتیبان شما تا رسیدن به نتیجه نهایی می باشد .وکلای این مجموعه شامل وکیل طلاق توافقی ،وکیل اجرت المثل ،وکیل حضانت و… می باشند . وکیل طلاق این مجموعه با بیش از هزاراران پرونده موفق آماده مشاوره به صورت حضوری و آنلاین می باشد .