از جمله لایحه های کاربردی ، عبارت است از لایحه رفع توقیف خودرو بابت مهریه . پس از آن که ، ازدواج بین زوج و زوجه به صورت صحیح واقع شد ، درست از زمان انعقاد عقد ، مهریه از حقوق قطعی زن محسوب خواهد شد و او ( زن ) ، خواهد توانست در هر زمانی اعم از : حین زندگی زناشویی ، یا همزمان یا بعد از تقدیم لایحه طلاق ، لایحه مطالبه مهریه را نیز ، تنظیم کند ، چرا که مهریه چه در عقد دائم و چه در عقد موقت ، حق زوجه محسوب می شود و به همین سبب ، می تواند مهریه اش را از زوج درخواست کند .
اگر مهریه زوجه ، عندالمطالبه باشد که هر زمان که زوجه درخواست کند ، زوج باید مهریه او را بپردازد ، ولی اگر مهریه زوجه عندالاستطاعه بود ، در این صورت زوجه باید تا هنگامی که زوج ، توانایی برای پرداخت مهریه او را داشته باشد ، صبر کند . البته باید افزود که ، دادگاه نیز برای حمایت کردن از زوج ، مدتی را برای او تعیین می کند و یا حتی ، مهریه زوجه را قسط بندی می کند .
اما اگر زوج به دستور دادگاه و پرداخت مهریه زوجه ، توجه نکرد و با این که توانایی پرداخت مهریه را داشت ، ولی مهریه زوجه را نپرداخت ، در این صورت زوجه می تواند درخواست توقیف اموال او ( زوج ) ، را بدهد . که این اموال شامل : خانه ، ماشین ، و … می شود .
در صورتی که زوجه ، اقدام به توقیف خودرو زوج ( برای مطالبه مهریه اش ) کند ؛ چنانچه خودرو توقیف شده زوج ، مطابق بند پنج ماده بیست و چهار قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی ، باشد و مصداق مستثنیات دین شناخته شود ( بند پنج ماه بیست و چهار : ابزار کار فروشندگان و کشاورزان و دیگر مشاغلی که ، برای تامین نیاز های زندگی خود به این ابزار نیاز دارند ، یعنی این وسایل وسایلی هستند که شخص با آن ها زندگی خود و خانواده اش را ، می گذراند ) ، در این حالت امکان رفع توقیف خودرو زوج ، خواهد بود .
پس از توقیف خودرو ، ( زوج با در دست داشتن مدارک و ارائه دادخواست ) ، باید اثبات کند که خودرو توقیف شده ، وسیله امرار معاش او بوده است ، و از طریق آن کسب درآمد و امرار معاش می کرده و حال که خودرو او بابت مهریه زوجه توقیف شده ، دیگر درآمدی ندارد ( به عنوان مثال ، زوج می تواند بگوید که راننده تاکسی یا تاکسی های اینترنتی همچون : تپسی ، اسنپ ، و … بوده و شغل دیگری نیز ندارد ، در این صورت با اثبات این موضوع ، دادگاه حکم به رفع توقیف او ( زوج ) خواهد داد ) ، امکان رفع توقیف خودرو ، خواهد بود .
البته باید افزود که : خودرو توقیف شده زوج ، نباید به هیچ عنوان از نظر عرفی ، خودرویی گران قیمت باشد و اگر خودرو زوج از جمله خودرو های گران قیمت باشد ، و برای مثال مهریه زوجه حدود یک میلیارد تومان باشد و قیمت خودرو زوج دو میلیارد تومان باشد ، در این صورت خودرو زوج فروخته می شود و مهریه زوجه ، تمام و کمال به او پرداخته می شود ، و آن چه که از فروش خودرو باقی مانده است ، به زوج داده می شود .
( البته لازم به ذکر است که ، قانون به طور صریح ذکر نکرده است که خودرو ، جزء مستثنیات دین محسوب می شود یا نه ؟ و اثبات این قضیه با زوج یا وکیل قانونی او می باشد ) . بنابراین زوج می تواند با درخواست از دادگاه مربوطه ، به رفع توقیف خود ( با شرایط مذکور ) بپردازد .
بهتر است برای نوشتن لایحه رفع توقیف خودرو ، از مواد قانونی استفاده شود تا نتیجه ای عالی ، حاصل شود . از دیگر موادی که می توان در این خصوص ذکر کرد ، ماده شش قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی ، می باشد . که بر طبق تبصره این قانون که بیان می کند (( ناتوانی در دسترسی به مال ، به معنی عدم وجود مال می باشد ، و اثبات این موضوع به عهده شخص معسر ( در این جا زوج ) می باشد )) ، زوج باید اعسار خود را در خصوص پرداخت مهریه زوجه ، ثابت کند .
موسسه حقوقی تهران طلاق در زمینه نفقه ،طلاق توافقی ،حضانت و… مشاور و پشتیبان شما تا رسیدن به نتیجه نهایی می باشد .وکلای این مجموعه شامل وکیل طلاق توافقی ،وکیل اجرت المثل ،وکیل حضانت و… می باشند . وکیل مهریه این مجموعه با بیش از هزاراران پرونده موفق آماده مشاوره به صورت حضوری و آنلاین می باشد .