مشاوره رایگان

(ساعات اداری)

  • 0910-1362-807

  • مهریه

    آیا طلا جزء مهریه حساب می شود؟

      آیا طلا جزء مهریه محسوب می شود ؟ این شاید سوالی باشد که برای بسیاری از زوجین بعد از شروع اختلافات خانوادگی پیش می اید . در  قانون مدنی زن و شوهر می توانند با عقد و  شروع زندگی مشترک برای هم کادوهای زیادی را خریداری نمایند. اما گاها در این توافقات قبل از دواج معمولا مهریه زن به مثقال طلا معین می شود و اگر زوجی در این رابطه به عنوان بخشی از مهریه برای زوجه طلا خریداری نماید این  طلاها و کادوها جزئی از مهریه محسوب می شود ولی اگر در این رابطه این طلاها به عنوان کادو به فرد داده شود ممکن است جزء مهریه حساب نگردد و مرد تنها می تواند تقاضای استرداد انها را بنماید .

     اگر در این خصوص با  شما با مشکلاتی روبرو شده اید و نمی دانید چه اقدامی در این رابطه انجام دهید می توانید  با سپردن پرونده خود به گروه تخخصی تهران طلاق  ضمن انجامی تمامی امور شما توسط این گروه حقوقی هر زمان نیز که لازم شد می توانید با تماس گرفتن با وکیل خود  از امورات و مراحل پرونده در این رابطه مطلع شوید .

     برای دریافت مشاوره رایگان در این رابطه  می توانید با تلفنهای تلفن 09101362719 و 09101362807 تماس گرفته و ضمن دریافت مشاوره تخصصی در این رابطه از سایر خدمات ما  در خصوص امور خانواده مطلع گردید .

      طلا هدیه می باشد یا بخشی از مهریه ؟

    در ابتدای زندگی مشترک معمولا به دلیل احساسات زیادی که بین افراد وجود دارد و همین امر ازموجبات نزدیکی  بیشتر از نظر روانی و روحی و ازدواج انها می شود معمولا زن و مرد برای ایجاد احساس خوشایند بیشتر در طرف مقابل  معمولا برای  وی انواع هدایا و کادوها را خریداری نموده و می نمایند . در این نوشتار به بررسی سرنوشت این هدایا و کادوها و عناوین قانونی انها می پردازیم .

    یکی از اسباب انحلال عقد نکاح ، طلاق می باشد . به این معنا که ، میان زوج و زوجه رابطه زوجیت به پایان می رسد . از آن جایی که زوج معمولا در مناسبت های مختلف ( همچون : روز زن ، روز تولد ، سالگرد ازدواج ، و … ) ، به زوجه طلا هدیه می دهد ، این بحث پیش می آید که ، آیا طلا جزء مهریه زن محسوب می شود یا خیر ؟ در قانون مدنی و همچنین در قوانین مرتبط به تعیین مالکیت طلا در صورتی که زوج و زوجه قصد جدایی داشته باشند ، اشاره ای به این بحث نشده است .

    اما به طور کلی می توان گفت که ، هدیه دادن طلا و جواهرات به زوجه ، در واقع نوعی هبه می باشد که بر اساس قانون مدنی ، هبه عقدی است که در آن شخصی مالی را بدون عوض ، به دیگری می بخشد . ( که در عرف به این عقد ، هدیه گفته می شود ) . به همین سبب مالکیت آن مال به کسی تعلق می گیرد که ، مال به او هدیه ( هبه ) داده شده است . 

    در صورتی که زوج طلا و جواهراتی را به زوجه هدیه داده باشد ، بر اساس قانون مالکیت آن طلا ها متعلق به زوجه ، می باشد . و زوجه می تواند هر گونه دخل و تصرفی در طلا ها ، داشته باشد برای مثال می تواند طلا ها را بفروشد . و زوج نیز نمی تواند طلا هایی را که به زوجه ، هدیه داده را به عنوان قسط مهریه در نظر بگیرد .

    وکیل مهریه تهران طلاق مشاور و راهنمای شما در تمامی مراحل تا رسیدن به نتیجه دلخواه می باشد .

     

    در خصوص هبه باید اشاره کرد که ، میان حقوق دانان اختلاف بسیاری در مورد این که ، هبه عقدی است لازم یا جایز ، وجود دارد و در واقع نظر واحدی در این خصوص موجود نیست . در صورتی که بگوییم هبه عقدی است جایز ، و شخص هبه کننده ( در اینجا زوج ) ، می تواند هر زمان که بخواهد عقد هبه را ، بر هم بزند .

    البته باید ذکر کرد که رجوع کردن از هبه ، حتما باید در شرایطی خاص صورت گیرد ، که از جمله این شرایط عبارت است از : اینکه زوج هنگامی می تواند تقاضای استرداد طلا را از زوجه داشته باشد که ، طلای هدیه داده شده از بین نرفته باشد ، و مالکیت مال هبه شده ( طلا ) به زوجه انتقال داده نشده باشد ، در صورتی که در مال هبه شده ، تغییراتی صورت گرفته باشد دیگر شخص هبه کننده ( زوج ) ، نمی تواند از زوجه تقاضای استرداد آن مال را ، داشته باشد .

    در آخر باید افزود که ، اگر هبه ای که صورت گرفته از نوع هبه معوض باشد ( هبه معوض یعنی در ازای حق یا مالی دیگر ، هبه صورت گرفته است ) ، و عوض هبه نیز دریافت شده ( توسط زوج ) ، در این صورت دیگر زوج نمی تواند تقاضای استرداد طلا را ، از زوجه داشته باشد . اما اگر هبه را عقدی لازم به شمار آوریم ، پس از تحقق آن دیگر امکان رجوع و یا بهم زدن آن ، برای هبه کننده وجود نخواهد داشت .

     در صورتی که طلا ها به زوجه هدیه داده نشده باشد ، در این صورت زوج می تواند هنگام طلاق ، تقاضای استرداد طلا ها از زوجه را در دادگاه ، مطرح کند . به عنوان مثال : زوج می تواند ادعا کند که طلا های مذکور در واقع به عنوان امانت در دست زوجه ، بوده است .

    البته زوج باید این ادعای خود را اثبات کند ، مثلا سندی همانند فاکتور خرید طلا ها را ، ضمیمه تقاضای خود ( تقاضا استرداد طلا)  کند . باید افزود که در غیر این صورت ، اثبات کردن این امر برای زوج بعید و یا حتی بسیار سخت خواهد بود .

    در خصوص مرجع رسیدگی به دعوای مذکور ( استرداد طلا از زوجه ) ، باید افزود : مرجع رسیدگی به این دعوا ، در واقع دادگاه محل اقامت زوجه ( خوانده )  ، است ( در صورتی که دادخواست استرداد از جانب زوج داده شده باشد ) ، و در غیر این صورت دادخواست مذکور باید در دادگاهی تقاضا شود که ، محل انعقاد عقد زوجین بوده است .

    موسسه تهران طلاق با سابقه درخشان  در زمینه طلاق ،اجرت المثل ،طلاق توافقی و…آماده مشاوره به صورت آنلاین و حضوری می باشد .

     

    آیا طلا جزء مهریه حساب می شود؟ آیا طلا جزء مهریه حساب می شود؟ اقتصاد دهم آیا طلا جزء مهریه حساب می شود؟ است آیا طلا جزء مهریه حساب می شود؟ اقتصاد دهم انسانی آیا طلا جزء مهریه حساب می شود؟ با آیا طلا جزء مهریه حساب می شود؟ با مثال آیا طلا جزء مهریه حساب می شود؟ بدون سانسور آیا طلا جزء مهریه حساب می شود؟ بدون آیا طلا جزء مهریه حساب می شود؟ بانک ملی آیا طلا جزء مهریه حساب می شود؟ پنجم آیا طلا جزء مهریه حساب می شود؟ پایه هفتم آیا طلا جزء مهریه حساب می شود؟ پایه ششم آیا طلا جزء مهریه حساب می شود؟ پیام نور آیا طلا جزء مهریه حساب می شود؟ پنجم ابتدایی آیا طلا جزء مهریه حساب می شود؟ تست آیا طلا جزء مهریه حساب می شود؟ توضیح آیا طلا جزء مهریه حساب می شود؟ ترجمه آیا طلا جزء مهریه حساب می شود؟ ثبت نام آیا طلا جزء مهریه حساب می شود؟ ثبت میشود آیا طلا جزء مهریه حساب می شود؟ ثبت آیا طلا جزء مهریه حساب می شود؟ ثبت احوال آیا طلا جزء مهریه حساب می شود؟ ثبت نام کنیم آیا طلا جزء مهریه حساب می شود؟ جواب آیا طلا جزء مهریه حساب می شود؟ جدید آیا طلا جزء مهریه حساب می شود؟ چرا آیا طلا جزء مهریه حساب می شود؟ 
    3.9/5 - (8 امتیاز)

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دکمه بازگشت به بالا