اجرت المثل سی سالگی

مرسوم است که خیلی از امور منزل از قبیل : تربیت فرزندان ، نظافت ، آشپزی ، و … را بانوان در طول زندگی مشترک انجام می دهند . با این حال امور مذکور در فوق را نمی توان در واقع تکلیفی برای بانوان محسوب کرد ، به همین سبب در برخی موارد و بر طبق شرایط به خصوصی ، این امکان برای زن فراهم می باشد که اجرت المثل ایام زوجیت یا همان ایام زندگی مشترک را ، مطالبه نماید .
اما مسئله مهم و اساسی این امر است که : اجرت المثل در سی سالگی ، به چه میزان است ؟ و در واقع اجرت المثل زن چگونه و بر طبق چه معیار هایی محاسبه می شود ؟
عمل هر شخصی بنا بر طبق قانون ، محترم است و به همین سبب می توان برای آن عمل دستمزد و اجرت ، در نظر گرفت . بر طبق مضمون ماده ۳۳۶ قانون مدنی : هر فردی که بر اساس امر دیگری ، عملی را انجام دهد که بر طبق عرف برای آن عمل اجرتی می باشد و یا حتی آن فرد به طور عادت ، مهیای آن عمل است ، مستحق اجرت کاری که انجام داده است ، می باشد . مگر آن که مشخص شود که قصد تبرع ( یعنی برای رضای خدا آن کار را انجام داده است و قصد نداشته که در ازای انجام آن کار یا کار ها ، پولی دریافت کند ) ، داشته است .
بنابراین بر طبق مضمون ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده : اگر زوجه در طول ایام زندگی مشترک با زوج ، کار هایی را انجام دهد که انجام آنان ، شرعاً به عهده زن نبوده است و این کار ها را بنا بر دستور و درخواست مرد انجام داده باشد و قصد تبرع نیز نداشته باشد ، و در نهایت برای دادگاه مربوطه ( دادگاه خانواده ) این امر ، اثبات شود .
در چنین وضعیتی دادگاه اجرت المثل کار هایی را که زوجه در طول زندگی زناشویی با زوج ، انجام داده است را محاسبه خواهد کرد و مرد موظف است آن را به زوجه ، بپردازد .
دریافت اجرت المثل ، دارای شرایطی نیز می باشد که از جمله این شرایط می توان به مواردی ، اشاره کرد :
۱ /شرط اول این امر است که ، طلاق به درخواست زوجه نبوده باشد و حتی توافقی نیز نباشد و این زوج باشد که ، درخواست طلاق داده است .
۲ / دوم این که : زوج به علت تمکین نکردن زوجه و تخلف کردن او از انجام دادن وظایف زناشویی ، درخواست طلاق نداده باشد .
۳ / همان طور که در فوق نیز ذکر شد ، زن کار هایی از قبیل : نظافت کردن ، آشپزی کردن ، شیر دادن به فرزند ، و … را به درخواست زوج انجام داده باشد و برای انجام دادن این کار ها ، قصد تبرع نداشته باشد .
در خصوص عنوان بحث ( اجرت المثل سی سالگی ) ، باید افزود که : مبلغ اجرت المثل میزان مشخص و ثابتی ندارد ، و به این صورت نیست که برای تمام بانوان به یک اندازه باشد ، بلکه اجرت المثل اموری که زوجه انجام داده است در افراد مختلف ، متغیر می باشد . بنابراین این دادگاه خانواده است که مشخص خواهد کرد میزان و مبلغ اجرت المثل زن ، چه قدر است .
هنگامی که زوج درخواست طلاق می دهد ، باید تمام حق و حقوق مالی زوجه را به صورت تمام و کمال ، پرداخت کند . در چنین وضعیتی ، دادگاه این امر را به کارشناس رسمی دادگستری ، می سپارد .
کارشناس مربوطه نیز ، بر حسب ارزش کار هایی که زوجه در طول زندگی مشترک با زوج ، انجام داده است و مواردی دیگر ( همچون : تحصیلات زن ، وضعیت اشتغال زوجه ، شان اجتماعی خانواده زن ، و .. ) ، اجرت المثل زوجه را تعیین خواهد کرد .
(بنابراین اجرت المثل سی سالگی ( سی سال زندگی مشترک ) ، بر حسب موارد مذکور در فوق تعیین خواهد شد ، که این امر در هر فرد با فرد دیگر متفاوت است ) .
لازم به ذکر است که دعوی مطالبه اجرت المثل ایام زوجیت ، باید از جانب زوجه ( زن ) اقامه شود .
موسسه حقوقی معتبر تهران طلاق داری وکلای ماهر در زمینه طلاق ،مهریه و … می باشد . در صورت نیاز به مشاوره می توانید با وکلای ما تماس بگیرید و از خدمات مشاوره ای رایگان موسسه بهرمند شوید .
وکلای موسسه تهران طلاق عبارت اند از وکیل طلاق توافقی ،وکیل طلاق ،وکیل اجرت المثل و … می باشند .