بسیاری از امور منزل را مرسوم است که زوجه انجام دهد ، اموری از قبیل : آشپزی کردن ، نظافت ، و …. . به تبع در صورتی که زن خانه دار باشد ، ممکن است تمام امور منزل را خود انجام دهد . حال با آن که انجام دادن این امور ، تکلیفی برای زن نیست و به همین سبب زن می تواند در شرایط به خصوصی ، اجرت المثل ایام زناشویی را از زوج مطالبه کند .
در واقع بر طبق قانون ، عمل هر فردی محترم می باشد و برای آن می توان دستمزد و اجرت ، در نظر گرفت . بر طبق مضمون ماده ۳۳۶ قانون مدنی : هر فردی که بر طبق امر دیگری ،عملی را انجام دهد که در واقع بر طبق عرف برای انجام دادن آن عمل ، اجرت در نظر گرفته شده است و یا حتی آن فرد ، عادتا مهیای انجام دادن آن عمل باشد ، در چنین وضعیتی آن فرد مستحق خواهد بود تا اجرت کاری که انجام داده است را ، دریافت کند . مگر آن که مشخص شود فرد قصد تبرع داشته است .
از جمله مصادیق اجرت المثل ، همان طور که در فوق نیز ذکر شد ؛ اجرت المثل زن خانه دار می باشد . که بحث اجرت المثل دارای احکام خاص خود است . بر طبق مضمون ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده :
در صورتی که زن کار هایی را در خانه انجام دهد ، انجام دادن آن کار ها شرعاً به وظیفه او نباشد ، و آن کار ها بنا بر درخواست زوج ( مرد ) انجام داده باشد و قصد تبرع نداشته باشد به این معنا که آن امور را زن برای رضای خدا انجام نداده باشد .
این امر نیز برای دادگاه مربوطه اثبات گردد . در چنین وضعیتی کارشناس اموری را که زن انجام داده است را ، محاسبه خواهد کرد و پس از اعلام میزان اجرت المثل زن خانه دار ، مرد موظف خواهد بود که اجرت المثل ایام زوجیت همسرش را بپردازد .
البته پرداختن اجرت المثل ، دارای شرایطی می باشد که از جمله این شرایط ، می توان به مواردی اشاره کرد : ۱ / شرط اول در خصوص دریافت اجرت المثل ، این امر است که درخواست طلاق از طرف زن نباشد ، یعنی مرد درخواست طلاق داده باشد . ( طلاق توافقی نیز نباشد ) .
۲ / دومین شرطی که می توان ذکر کرد این امر است که ، زوج به خاطر عدم تمکین زوجه و تخلف کردن زن از انجام دادن وظایف زناشویی ، درخواست طلاق نداده باشد .
۳ / کار هایی که زن در خانه انجام داده است ، همچون : شستشو ، آشپزی ، و … حتما با درخواست و دستور مرد انجام گرفته باشد و زن این کار ها را برای رضای خدا یا به عبارت دیگر به رایگان ، انجام نداده باشد . بلکه قصد این را داشته باشد که در ازای انجام دادن آن امور ، اجرت و نزد دریافت کند . ( به عنوان مثال : شیر دادن زن به فرزند حاصل از ازدواج با زوج ) .
در خصوص مبلغ اجرت المثل باید افزود که : مبلغ اجرت المثل برای همه یکسان نیست و به تبع ، اجرت المثل هر فرد با فرد دیگر متفاوت خواهد بود ( در هر پرونده قضایی با پرونده دیگر متفاوت است و بر طبق نظر کارشناس رسمی ، میزان و مبلغ اجرت المثل زوجه ، تعیین خواهد شد ) .
اما نکته ای که حائز اهمیت است این امر می باشد که ، به تبع اجرت المثل زن خانه دار ، در مقایسه با زنی که شاغل است ، به مراتب بیش تر می باشد . چرا که زن خانه دار زمان بیش تری را در منزل است و به کار های خانه می پردازد .
برای تعیین میزان اجرت المثل ، عواملی همچون : شان خانوادگی زوجه ، تحصیلات زن ، شغل زوجه ، و … در نظر گرفته می شود . ( لازم به ذکر است که مطالبه اجرت المثل منوط به طلاق نیست بلکه زن می تواند حتی پس از آن که مرد فوت کرد هم ، برای دریافت کردن اجرت المثل ایام زناشویی ، اقامه دعوا کند ) .
وکیل اجره المثل زن خانه دار
تعیین اجره المثل زن خانه دار ممکن است برای برخی از افراد بسیار دشوار باشد زیرا با امور حقوقی اشنایی چندانی ندارند . برای همین امر اگر شما در این رابطه نیاز به وکلای متخصص و تضمینی در زمینه دریافت اجره المثل خود دارید می توانید در گروه تخصصی وکلای تهران در این رابطه اقدام به قبول پرونده شما نموده و در انتها رای به الزام شوهر به پرداخت اجره المثل را خواهند داد .
موسسه وکلای تهران طلاق با داشتن وکلایی با تجربه آماده ارائه خدمات در زمینه طلاق ،طلاق توافقی ،مهریه و … می باشد .
چنانچه قصد مشاوره در زمینه طلاق ،مهریه نفقه و… را دارید با موسسه تهران طلاق تماس بگیرید . و از مشاوره رایگان بهرمند شوید .موسسه تهران طلاق دارای وکلای باتجربه وکیل طلاق توافقی ،وکیل اجرت المثل ،وکیل خانواده و … می باشد .