وکیل نفقه باید اشاره کند که : نفقه ، یکی از حقوق زوجه در عقد ازدواج دائم می باشد ، که در عقد نکاح موقت یا همان صیغه ، وجود ندارد و به زوجه عقد موقت تعلق نمی گیرد ( مگر آن که زوج و زوجه با یک دیگر در این مورد ، توافق کرده باشند ) .
در واقع وقتی که عقد نکاح بین زوج و زوجه جاری می شود ، هر کدام از آن ها در مقابل دیگری ، وظایفی را عهده دار می شوند که پرداخت نمودن نفقه زوجه ، از جمله این وظایف است که قانون گذار بر عهده زوج ، گذاشته است .
وکیل نفقه ، می تواند در خصوص نفقه و مسائل مرتبط با آن ، نکات مهم بسیاری را به هر یک از زوجین ، گوشزد کند . برای مطلع شدن از این نکات ، این نوشتار را به خوبی مطالعه بفرمایید .
مشاوره حقوقی نفقه
یکی از مواردی که مشاوره نفقه باید به آن اشاره کند ، این امر است که : اصلا تعریف دقیق نفقه چیست ؟ وکیل نفقه در پاسخ به این سوال باید ذکر کند که : قانون گذار در قانون مدنی به بیان برخی از مصادیق نفقه ، پرداخته است و در انتها اشاره کرده است که تامین نمودن تمام این موارد و مواردی از این قبیل ، بر عهده زوج می باشد .
از جمله این مصادیق عبارت است از : تامین نمودن هزینه های درمانی و بهداشتی ، تامین نمودن مسکن ، پوشاک ، خوراک ، و نیاز های متعارف و همچنین متناسب با وضعیت زوجه ، و … . همان طور که گفته شد ، وقتی عقد نکاح بین مرد و زن منعقد می شود ، هر کدام در مقابل دیگری وظایفی را عهده دار می شوند . متوجه شدیم که پرداخت کردن نفقه بر عهده مرد است ، اما این که زوجه چه وظیفه ای دارد و در چه صورتی مستحق گرفتن نفقه است ، نکته قابل توجهی است .
وکیل نفقه در این خصوص می تواند اضافه کند که : بر طبق قانون هنگامی مرد موظف می باشد که به همسر خود نفقه بپردازد ، که همسرش از او تمکین نموده باشد . ممکن است سوال شود که تمکین به چه معناست ؟ در واقع می توان این طور گفت که : تمکین به طور کلی به تمکین خاص و همچنین تمکین عام ، تقسیم می شود .
تمکین عام یعنی این که ، زن در امور کلی منزل از شوهرش اطاعت کند ، با او خوش رفتاری کند و مواردی این چنینی . اما تمکین خاص ، یعنی این که زوجه با همسر خود ، رابطه زناشویی برقرار نماید . حال وقتی که زوجه از همسرش تمکین نموده باشد ، مرد در چنین صورتی موظف به پرداخت نمودن نفقه است .
سوال درباره وکیل نفقه
ممکن است از وکیل نفقه پرسیده شود که ، بر طبق توضیحات بالا ، اگر زوج از همسر خود تمکین نکند ، دیگر مرد نباید نفقه پرداخت کند ؟ وکیل نفقه در پاسخ این سوال باید اشاره کند که : وقتی به زوجه نفقه داده می شود که تمکین کرده باشد . حال اگر زوجه تمکین نکند ( بدون هیچ دلیل موجهی ) ، به تبع دیگر زوج موظف به پرداخت کردن نفقه نخواهد بود . چرا که در قانون نیز به صراحت ذکر شده است که ، به زوجه ناشزه به هیچ عنوان نفقه ای تعلق نمی گیرد .
پس دیگر مرد موظف به پرداخت نفقه نخواهد بود . سوال دیگری که ممکن است مطرح شود این امر است که : در این خصوص آیا استثنا هایی وجود دارد ؟ که با آن که زوجه تمکین نکند ولی باز هم نفقه دریافت کند ؟ پاسخ وکیل نفقه ، به این سوال مثبت می باشد . بله ، قانون گذار استثنا هایی را ذکر کرده است که در آن شرایط به خصوص ، زوجه این مجوز را دارد که تمکین نکند و با این حال نفقه دریافت کند .
این استثنا ها چه مواردی هستند ؟ برای مثال : فرض کنید که زوجه در دوران عادت ماهیانه است ، به تبع در چنین دورانی زوجه می تواند از همسر خود تمکین نکند ، و در واقع با آن که تمکین نمی کند باز هم مرد موظف به پرداخت نمودن نفقه او می باشد .
یا فرض کنید که زوج به بیماری مقاربتی یا بیماری جنسی مبتلا شده است ، به تبع در این حالت هم زوجه می تواند از همسرش تمکین نکند ولی باز هم از او نفقه بگیرد . یا برعکس این قضیه ، مثل زمانی که زوجه به بیماری مبتلا شده باشد که بر قرار کردن رابطه زناشویی با شوهر برای او خطرناک باشد ، در چنین صورتی نیز با وجود عدم تمکین زوجه ، باز هم مرد موظف به پرداخت نمودن نفقه او ، می باشد .
وکیل نفقه در تهران
نکته دیگری که وکیل نفقه در تهران ، می تواند به آن اشاره کند در خصوص نفقه زوجه در مدت زمان عده طلاق رجعی می باشد . در واقع ممکن است از وکیل نفقه پرسیده شود که ، آیا در زمان عده طلاق رجعی ، مرد باید نفقه به همسرش بپردازد ؟ در طلاق بائن به چه صورت است ؟ وکیل نفقه باید اشاره کند که ، به علت آن که در زمان عده ، زن و مرد هنوز زن و شوهر می باشند پس باید مرد به همسرش نفقه بپردازد .
حال گاهی اوقات ممکن است زوجه باردار باشد ، ( بارداری مانع از طلاق نیست ) در چنین صورتی مرد باید تا پایان مدت بارداری زوجه به او نفقه پرداخت کند ، چرا که نفقه زوجه باردار ، تا هنگامی است که وضع حمل کند ( پس از وضع حمل زوجه ، از این به بعد دیگر مرد موظف به پرداخت نمودن نفقه زوجه نیست ، ولی باید از این به بعد نفقه فرزندش را بپردازد . لازم به ذکر است که بر طبق قانون حضانت آن فرزند تا پیش از ۷ سالگی ، با مادر می باشد ) .
حال سوال دیگری که مطرح می شود این امر است که : در طلاق بائن نیز آیا به همین صورت است یا خیر ؟ وکیل نفقه در پاسخ به این پرسش باید ذکر کند که ، در طلاق بائن به علت آن که وقتی صیغه طلاق بین زوج و زوجه جاری می شود ، دیگر آن دو به یک دیگر نامحرم می شوند ، به همین خاطر دیگر مرد هیچ الزامی ندارد که نفقه ای به زوجه پرداخت کند .
وکیل نفقه زن
وکیل نفقه زن ، باید این مطلب را نیز ذکر کند که عده کثیری از افراد ، این سوال ذهنشان را درگیر کرده است که : مرد چه میزانی باید به عنوان نفقه ، به زوجه بپردازد ؟ آیا مبلغ دقیقی در قانون ذکر شده است یا خیر ؟ وکیل نفقه در پاسخ به این سوال باید اشاره کند که ، این طور نبوده که قانون گذار یک مبلغ دقیق و مشخص را به عنوان نفقه زن در نظر گرفته باشد و وکیل نفقه زن از ابتدا این مبلغ را بداند، که مرد آن میزان به خصوص را بپردازد .
و در واقع می توان این طور گفت که : هیچ میزانی به عنوان ، میزان نفقه زوجه اصلا در قانون ذکر نشده است . حال این میزان چگونه تعیین می شود ؟ در واقع یا مرد و زن با هم توافق می کنند بر سر این میزان ، که مثلا هر ماه مرد فلان مبلغ را به عنوان نفقه به زن بپردازد ، یا نه گاهی اوقات اختلافات به حدی است که اصلا زوجین در این باره با هم توافقی ندارند و به عبارت دیگر ، اختلاف دارند که در چنین شرایطی برای آن که میزان نفقه زوجه مشخص شود ، تعیین کردن این میزان به کارشناس رسمی دادگستری سپرده خواهد شد .
حال کارشناس مربوطه با در نظر گرفتن عواملی مثل : شان زن ، تحصیلات زوجه ، و .. مبلغی را تعیین می کند و مرد باید آن مبلغ را بپردازد . سوال دیگری که از وکیل نفقه پرسیده می شود ، این امر است که : زوجه به چه صورت می تواند نفقه خود را مطالبه کند ؟ بحث نفقه به قدری مهم و حائز اهمیت است که : قانون گذار دو طریق را در اختیار زن قرار داده ، تا نفقه خود را مطالبه کند .
روش اول این که : زن از طریق کیفری طرح دعوا کند ، و روش دوم : این است که زوجه از طریق حقوقی طرح دعوا نماید . باید افزود که : اگر زوجه به صورت حقوقی طرح دعوا نماید ، در این صورت می تواند نفقه گذشته خود را هم از همسرش بگیرد . و این در واقع یک امتیاز برای زوجه محسوب می شود .
موسسه حقوقی معروف تهران طلاق ، موسسه ای با سابقه و پر طرفدار است که سال ها در زمینه نفقه و دیگر مسائل حقوق خانواده (مهریه ،طلاق،حضانت، وکیل طلاق توافقی و…)، فعالیت می کند . این موسسه حقوقی به علت دارا بودن برترین مشاورین و وکلای حقوقی ، دارای بیش تر از پنج هزار پرونده موفق می باشد و به همین خاطر ، افراد می توانند با خیال راحت پرونده های خود را به وکلای متخصص این موسسه حقوقی بسپارند .
در جامعه اسلامی که معمولا خانواده بنیان جامعه بوده و ریاست این بنیان مهم به عهده مرد می باشد به طور کلی مطابق اسلام و فقه شیعه مرد ریاست خانواده را به عهده داشته و در برابر این مسئولیت موظف و مکلف به پرداخت نفقه زن و بچه ها می باشد
این پرسش که : نفقه چیست ؟ سوالی مهم و اساسی است که ممکن است ذهن افراد بسیار زیادی را ، درگیر خود کرده باشد . در واقع قصد داریم تا به این پرسش در این نوشتار پاسخ دهیم ، پس لطفا این مطلب را تا پایان مطالعه کنید .
یکی از پاسخ هایی که می توان به سوال نفقه چیست ؟ ذکر کرد در خصوص نفقه فرزند می باشد . در واقع باید اشاره کرد که : وقتی فرزندی به دنیا می آید ، در وهله اول بر طبق آن چه که در قانون ذکر شده است ، پدر باید نفقه او را بپردازد . حال گاهی اوقات ممکن است پدر و مادر کودک از هم جدا شده باشند ، در چنین صورتی ممکن است این سوال پیش آید که نفقه فرزند بر عهده چه کسی می باشد ؟ مادر یا پدر ؟
در واقع هیچ تفاوتی نمی کند که حضانت از فرزند با پدر باشد یا مادر ، در هر صورت این پدر فرزند است که باید نفقه فرزندش را پرداخت کند . نکته دیگری که می توان در مورد نفقه فرزند چیست ، ذکر کرد این امر است که : نفقه فرزند عبارت است از : تامین کردن مسکن ، پوشاک ، خوراک ، و … که با در نظر گرفتن توان مالی منفق و همچنین نیاز های فرزند ، به او پرداخته می شود .
وکیل نفقه کیست؟
از دیگر مواردی که می توان در مورد سوال فوق ( وکیل نفقه کیست؟ ) ذکر کرد ، این امر است که : آیا بعد از طلاق هم باز زوج باید نفقه زوجه را پرداخت کند ؟ در واقع برای پاسخ به این سوال باید نکته ای را ذکر کرد و آن این امر است که : در یک تقسیم بندی ، طلاق به طلاق بائن و طلاق رجعی تقسیم می شود . در واقع در طلاق رجعی به علت آن که مرد و زن هنوز محرم هستند و زن و شوهر می باشند ، پس باید مرد باز هم نفقه همسرش را پرداخت کند .
ولی در طلاق بائن این گونه نیست ، چرا که وقتی زوجین از هم جدا می شوند ، دیگر نامحرم هستند و نیازی نیست که مرد نفقه پرداخت کند . حال مورد دیگری که در این خصوص می تواند ذکر کند ، این امر است که : وقتی زن باردار باشد ، تا پایان مدت بارداری باید نفقه زن پرداخته شود ، و بعد از آن که فرزند به دنیا آمد از این به بعد باید مرد نفقه فرزند را بپردازد .
این بحث که میزان نفقه زن خانه دار ، چقدر است و اصلا این میزان چگونه تعیین می شود ؟ یکی دیگر از مواردی است که می توان در پاسخ به سوال ، نفقه چیست ؟ ذکر کرد . در واقع هیچ میزان مشخصی را قانون گذار به عنوان نفقه ، ذکر نکرده است . و این به آن خاطر است که نفقه همه بانوان ، به یک اندازه نیست و به تبع میزان نفقه برای هر فرد نسبت به فرد دیگر ، متفاوت می باشد .
حال زوجه ای را تصور کنید که خانه دار است ، و همسر او با وجود آن که زوجه تمکین می کند ، نفقه ای نمی پردازد و زن اینک طرح دعوا برای مطالبه نمودن نفقه خود ، کرده است . در واقع وقتی که زوجین با هم در مورد میزان نفقه به توافق نرسیده باشند ، تعیین کردن میزان نفقه زوجه به کارشناس رسمی دادگستری ، سپرده می شود . بنابراین کارشناس رسمی دادگستری تعیین می کند که میزان نفقه زن خانه دار ، چقدر است ؟ لازم به ذکر است که : تعیین این میزان بر اساس : تحصیلات زن ، شئونات خانوادگی زن ، و … می باشد . پس از تعیین شدن میزان نفقه زن ، زوج موظف به پرداخت کردن آن میزان خواهد شد .
موسسه حقوقی معروف تهران طلاق ، از معتبر ترین و با سابقه ترین موسسه های حقوقی تهران ، می باشد که سال ها در زمینه مسائل خانواده ، به خصوص مبحث نفقه زوجه و همچنین نفقه فرزندان و اقارب ، فعالیت کرده است . این موسسه حقوقی دارای برترین و زبده ترین وکلا و مشاورین حقوقی می باشد ، به گونه ای که مراجعه کنندگان می توانند با خاطر آسوده ، امور خود را به وکلای این موسسه معروف ، بسپارند .
عقد نکاح از بعد حقوقی فارغ از مسائل احساسی و عاطفی و تکامل افراد ، در واقع یک عقد یا قرارداد محسوب می شود ، که باید تمام تکالیف و تعهدات دو طرف این قرارداد ( یعنی زوجه و زوج ) مشخص گردد .
از جمله این تکالیف و تعهدات ، می توان به نفقه زوجه در عقد نکاح دائم اشاره کرد ، ( لازم به ذکر است که در عقد نکاح منقطع یا همان صیغه ، به زوجه نفقه تعلق نمی گیرد مگر این که زوجین در این خصوص با یک دیگر توافق کرده باشند ) .
بر طبق مضمون ماده ۱۱۰۷ قانون مدنی : نفقه به معنای تمام نیاز های متناسب و متعارف با وضعیت زوجه ، از قبیل : تهیه مسکن ، خوراک ، پوشاک ، وسایل منزل ، هزینه های درمانی و بهداشتی ، و همچنین نیروی خدماتی ( یا همان خدمتکار ، اگر زن از گذشته عادت به استفاده کردن از خدمتکار داشته است و یا حتی اگر به علت بیماری یا نقصان به خدمتکار نیاز داشته باشد ) می باشد .
همان طور که ذکر شد مرد موظف است که نفقه زوجه را بپردازد ، از طرفی زوجه نیز باید وظایف زناشویی را در قبال زوج ، ادا نماید یا به عبارت دیگر زن ناشزه نباشد ، چرا که بر طبق قانون به زن ناشزه ( زنی که از همسرش تمکین نمی کند ) ، نفقه تعلق نخواهد گرفت .
هر یک از زوجین برای اطلاع پیدا کردن از قوانین نفقه ، می توانند با وکیلی ماهر و با تجربه در این خصوص مشورت کنند . از جمله مواردی که وکیل نفقه تهران ، می تواند به هر یک از زوجین گوشزد کند ، در خصوص نفقه در دوران عقد می باشد . بر طبق قانون با جاری شدن صیغه عقد نکاح دائم میان زوجین ، زوج و زوجه دارای روابط همسری هستند و به عبارت دیگر ، می توانند با یک دیگر رابطه زناشویی برقرار کنند ، و مراسم عروسی و … تنها تشریفاتی بیش نمی باشد .
حال اگر زوجین در دوران عقد با یک دیگر رابطه زناشویی بر قرار کردند ، و زوجه از زوج تمکین کرد ، به تبع در چنین صورتی به زن نفقه تعلق خواهد گرفت . همچنین وکیل نفقه تهران ، می تواند متذکر شود که اگر زوجه از حق حبس خود استفاده کرده باشد ، به این معنا که اگر مهریه زوجه عندالمطالبه ( یا حال ) باشد ، در این صورت زوجه می تواند تا هنگامی که زوج مهریه او را به صورت تمام و کمال پرداخت نکرده است ، از نزدیکی با مرد امتناع نماید .
در چنین وضعیتی نیز به زوجه نفقه تعلق خواهد گرفت . مورد دیگری که می توان در خصوص نفقه زوجه ذکر کرد ، حالتی است که زوج و زوجه به طلاق رجعی از یک دیگر جدا شدند یا به اصطلاح طلاق گرفتند ، در چنین صورتی نیز مرد موظف است که نفقه زوجه را در مدت زمان عده ( سه ماه ) بپردازد .
همچنین در صورتی که زوجه باردار باشد ، مدت زمان عده او تا زمان زایمان است و در این مدت نیز زوج موظف به پرداخت کردن نفقه زوجه است . ( چرا که در طلاق رجعی ، در مدت زمان عده هنوز زوج و زوجه ، به یک دیگر محرم می باشند یا به عبارت بهتر ، هنوز زن و شوهر محسوب می شوند ) .
نکته دیگری که وکیل نفقه تهران می تواند به هر یک از زوجین متذکر شود ، در خصوص نحوه محاسبه و میزان نفقه زوجه می باشد . به طور کلی باید گفت که قانون گذار در قوانین هیچ اشاره ای به این امر نکرده است و میزان دقیقی را مشخص نکرده است .
هنگامی که زوج و زوجه با یک دیگر به صورت مسالمت آمیز زندگی می کنند ، نفقه زن بر اساس توافق زوجین تعیین خواهد شد . اما هنگامی که اختلافات و مسائلی پیش می آید و پای زوجین به دادگاه خانواده کشیده می شود ، در این صورت میزان نفقه زوجه را ، کارشناس رسمی دادگستری بر حسب تحصیلات زن ، شان خانوادگی زن ، شغل ، و … زوجه ، تعیین خواهد کرد .
در واقع وکیل نفقه تهران متذکر خواهد شد که : میزان نفقه زوجه برای همه به یک اندازه نیست و در هر فرد با فرد دیگر ، این میزان متفاوت خواهد بود .