حضانت
بررسی مسئله حضانت در ایران
پس از طلاق یکی از پرجستجو ترین عباراتی که در اینترنت مشاهده میکنیم مسئله مربوط به حضانت است. در واقع هیچ تعریف لغوی درستی از این عبارت وجود ندارد اما اگر بخواهیم در بیانی سادهتر به شما که تخصصی در زمینههای حقوقی و وکالت ندارید توضیح دهیم.
حضانت یعنی چه؟
باید عرض کنیم که حضانت به معنای مراقبت، نگهداری و حفظ روح و جان فرزند است. این مسئله میتواند مرتبط با موضوعات تربیتی و همینطور مباحث ساده و معمول نگهداری و رشد فرزند باشد. در قانون 1168 مدنی جمهوری اسلامی ایران دو چهره ریشهای برای حضانت تعیین شده است. این دو چهره پدر و مادر و یا اجداد آنها هستند و همینطور یک تکلیف بر گردن کسی است که موجب بهوجودآمدن نطفه و بهدنیاآمدن فرزند میشود.
امروزه مسئله طلاق و جدایی بین زوجین چیزی است که نمیتوان آن را کتمان کرد و در مورد آن سخنی نگفت. برعکس مردم باید بیشازپیش نسبت به قوانین معدنی در این زمینه آگاهی پیدا کنند و بدانند که چنین مسائلی چگونه حل میشود. در واقع حق حضانت فرزند در صورت فوت یکی از والدین از جمله اصلیترین سؤالاتی است که از تیم مشاوره و مؤسسه تهران طلاق پرسیده میشود.
شرایط حضانت بعد از فوت پدر
مطابق ماده 1171 قانون مدنی در صورت فوت پدر یا مادر حضانت با دیگری است؛ بنابراین وقتی پدر کودک فوت میشود، قطع نگهداری با مادر خواهد بود. البته در صورتی ولایت به مادر نمیرسد که کودک پدربزرگ پدری داشته باشد و در قد حیات باشد. در این مورد یک راهکار کلی و انتخابی وجود دارد و اگر پدربزرگ مانعی نداند که فرزند نزد عروسش بزرگ شود، حضانت نیز از او گرفته نخواهد شد.
البته پدربزرگ برای این که حضانت را دریافت کند نیاز است که ثابت کند عروسش توانایی نگهداری از فرزند را ندارد. این مشکل ممکن است روحی، جسمی، مالی و حتی معنوی باشد. در نهایت اگر پدربزرگ قصد اخذ حضانت را داشته باشد. میتواند از مشاورههای وکلا در این زمینه استفاده کند تا بهترین نتیجه را بگیرد. تیم تهران طلاق بزرگترین مرجع ارائه خدمات اینترنتی و مشاوره آنلاین در زمینه حضانت و طلاق است. توجه فرمایید که خدمات این وبسایت بهصورت رایگان و با دریافت مجوزهای لازمه از سوی ارگانهای مربوطه انجام شده و در قبال صلاحدید، فرد میتواند مشاوره حضوری دریافت کرده و یا برای حلوفصل و پیشبردن پرونده قراردادی را نیز منعقد کند.
حضانت در صورت طلاق و جدایی
یکی از ویژهترین مباحث در زمینه حضانت مربوط به نحوه انجام آن پس از طلاق زوجین و یا به عبارتی پدر و مادر فرزند خواهد بود. در واقع ممکن است زن و شوهر به هر دلیلی از هم جدا شوند. در این جا تا پایان 7 سالگی حضانت فرزند با مادر خواهد بود. در واقع مادر باتوجهبه وابستگی فرزند در این شرایط از نظر قاضی پرونده میتواند بهترین نگهداری را از فرزند خود انجام دهد. از نظر روانشناسی و علوم پزشکی بالینی مرتبط با روانشناختی نیز پیشنهاد میشود که حتماً این پروسه انجام شود. اما از طرفی نباید فراموش کنید که مادر پیش از اعطای حضانت از هر نظر مورد بررسی قرار خواهد گرفت. در واقع او نباید بههیچعنوان دچار مشکلات مالی و حتی روحی و روانی باشد.
از طرفی همچنان حمایت مالی فرزند در زمان اعطای حضانت به مادر از سوی پدر خانواده خواهد بود. او ناگزیر است که فرزند خود را تا سنی که بتواند تصمیم به انتخاب یکی از طرفین بگیرد حمایت کند. حتی اگر علاقهای به دیدار فرزند خود بهصورت حضوری نداشته باشد. در واقع مادر میتواند در این مورد شکایتی تقدیم دادگاه کند. احتمالاً برای بسیاری از مادران در این مرحله مشکلاتی ایجاد میشود که ترجیح میدهند نسبت به طرح یک شکایت اقدام کنند. بههرحال این موضوع را فراموش نکنید که انجام پروسههای ثبت شکایت و تقدیم آن به دادگاه نیازمند بررسی شواهد و مدارک خواهد بود و برای این کار بهتر است که با وکیل طلاق و یا مشاور حضانت ارتباط برقرار کرده، اطلاعات لازم را به او بدهید و سپس کسب تکلیف کنید.
حضانت پس از سن تکلیف
یکی دیگر از سؤالاتی که معمولاً برای خانمها و آقایان ایجاد میشود. تکلیف کودک پس از دوره بلوغ و رسیدن به سن تکلیف است. برای دختران سن تکلیف 9 و برای پسران 15 سال است. پس از این دوره نیاز است که به این مسئله توجه کنید حتی قبل از جاری شدن طلاق میتوانی درخواست حضانت، سلب حضانت و ملاقات فرزند در صورت منع توسط یکی از طرفین را بدهید. بالاخره اگر برای پدر و مادر مشکلی وجود نداشته باشد. این حق قانونی آنهاست که فرزندشان را ببینند. اگر در این مورد اختلافی وجود داشت باید در دادگاه مطرح شده و بهصورت دقیق حلوفصل شود. در واقع ملاک برای تعیین شخص سرپرست برای کودک مصلحت کودک میباشد که در نهایت تصمیمگیری با قاضی پرونده خواهد بود.
سؤال دیگری که معمولاً پرسیده میشود نحوه واگذاری حضانت در صورت طلاق توافقی است. طلاق توافقی به معنای قطعیت واگذار شدن حضانت بر دوش پدر و یا مادر نیست. در واقع این مسئله نیز میتواند توافقی حل شود. مثلاً مادر قصد نداشته باشد سرپرست فرزند خود تا سن 7 سالگی باشد و در این صورت پدر خانواده میتواند این کار را انجام دهد. البته بازهم مصلحت در نظر گرفته میشود. در مواردی که زن قصد ازدواج مجدد را داشته باشد. حق نگهداری و حضانت از او گرفته شده و به پدر داده میشود.
سلب حضانت و شرایط آن
موارد زیادی وجود دارد که پدر یا مادر میتوانند با استفاده از آن درخواست صلب حضانت دهند. البته توجه نمایید که در این مورد دادگاه تحقیقات لازم پزشکی و درمانی و حتی میدانی را به عملآورده و سپس رای میدهد. اما راستش را بخواهید برای اثبات چنین مواردی شما نیاز به وکیل و مشاور حقوقی خانوادگی خواهید داشت تا بهتمامی نکات ریزودرشت زندگی شما اشرافیت کامل داشته باشد. جنون و بیماریهای روانی و ازدواج مجدد زن میتواند موجب سلب حضانت از او حتی در سن کم تر از 7 سالگی برای فرزند شود.
همینطور درصورتیکه عدم مواظبت وجود داشته و کودک در وضعیت خوبی قرار نگیرد باید حق حضانت از طرف گرفته شود. در مواردی که والدین مرتکب به اعتیادهای زیانآور و حرام مانند الکل، مواد مخدر و قمار باشند. اشتهار آنها به فساد اخلاقی و فحشا مشهود بوده و یا این که پزشکی قانونی تشخیص بیماری روحی و روانی دهد حضانت از آنها سلب شده و به شخص مقابل داده میشود. در مقابل سوءاستفاده از کودک در مواردی چون مشاغل ضداخلاقی، بهکارگرفتن کودک حتی در مشاغل مجاز، تکدی گریی و قاچاق و صدالبته فحشا باعث میشود که رویه پرونده تغییر کند. همینطور ممکن است ضربوجرح نسبت به کودک خارج از عرف وجود داشته باشد.
البته در برخی موارد این تنبیهها ممکن است فیزیکی نباشند که برای اثبات آنها بازهم به یک وکیل مشاور نیاز است. مؤسسه تهران طلاق سالهاست که با کوله باری از تجربه و انتخاب وکلا از بین متخصصانی که در این زمینه پروندههای زیادی را به اتمام رسانده و حل کرده باشند به شما کمک میکند تا در زمینه حضانت بهتر و منطقیتر تصمیم بگیرید.
مدارک لازم برای دریافت حضانت از سوی وکلا
برای وکیل نیز یک سری پیشنیازها لازم است تا بتواند حضانت را دریافت کند، سند طلاق، اصل شناسنامه، کپی کارت ملی، ارائه نسخه توافقی درصورتیکه طلاق بهصورت توافقی انجام شده باشد نیز ضروری خواهد بود. از یکسوی دیگر احتمالاً این سؤال ایجاد میشود که آیا امکان دیدار مادر و یا پدر در صورت اعطای حضانت به یکی از طرفین وجود خواهد داشت؟
در این صورت با کمال اطمینان باید بگوییم که بله مادر و یا پدر حق قلبی، عرفی و همینطور مدنیشان است که فرزند خود را بتوانند ملاقات کنند و این ملاقات میتواند بدون محدودیت البته مطابق صلاحدید دادگاه باشد. همینطور این دیدار نباید مشکلی برای طرفین و زندگی شخصی آنها ایجاد کند و یا این که بهصورت غیرقانونی و بدون اطلاع دادن به طرفین باشد. همینطور مادر برای تعیین مدتزمان و وقت ملاقات فرزند خود نیاز است که به شعبه دادگاهی که حضانت منتقل شده است مراجعه کرده و در این مورد یک دادخواست خیلی ساده تنظیم کند. برای کسانی که در این مورد اطلاعات کافی ندارند میتوانند از خدمات مشاوره حضانت تهران طلاق استفاده کنند.
در مقابل با هم سؤالی ایجاد میشود و آن هم مربوط به امتناع از دیدار فرزند توسط یکی از طرفین است. در این مورد قوانین بسیار سختگیرانه است و اگر یکی از طرفین از دیدار فرزند امتناع کرده و ممانعت به عمل آورد. طرف مقابل میتواند رسماً شکایت کند.
حضانت فرزند بدون طلاق
شرایط حضانت فرزند درصورتیکه یکی از طرفین فوت شده باشد نیز بر اساس قوانین دستور کار مختص به خود را دارد. در این وضعیت مسئله اصلی این است که در صورت فوت پدر حضانت با مادر و برعکس است. اما گاهی پدربزرگ میتواند درخواست دهد که شخص مقابل توانایی نگهداری نوهاش را ندارد. با این تفاسیر بازهم بررسیها توسط دادگاه اسلامی انجام خواهد شد و درصورتیکه مسئله تأیید شد به پدربزرگ پدری و جد پدری داده میشود. اما در مقابل اگر بازهم پدربزرگ پدری در قید حیات نبود به نزدیکترین فامیل اعطا میشود که معمولاً پدربزرگ مادری خواهد بود. در مواردی که فرزند هیچ سرپرستی نداشته باشد نیز متأسفانه به بهزیستی منتقل خواهد شد. در وضعیتی که زوجین در کنار یکدیگر زندگی میکنند قطعاً حضانت با هر دوی آنها است. حتی اگر اختلاف داشته باشند.
حال یک سال ایجاد میشود، تصور کنید که شما خانمی هستید که به دلیل طلاق توافقی حق حضانت را دریافت کرده و مهریه خود را بخشیدهاید. میخواهید بدانید که آیا همسر سابقتان بازهم میتواند نسبت به بازپسگیری حق حضانت اقدام کند. در این وضعیت اگر از نظر دادگاه شما شرایط نگهداری فرزند خود را حتی پس از دو سال نداشته باشید. بازهم امکان بازپسگیری حق حضانت وجود دارد و این صورت نیست که به دلیل توافقی بودن طلاق و بخشیده شدن مهریه توسط شما دیگر حقی برای همسر سابقتان در مورد فرزندتان وجود نداشته باشد.
بررسی ملاقات با طفل در دوره حضانت
یکی دیگر از سؤالاتی که از ما پرسیده میشود. مربوط به مسئله نگهداری فرزند و همینطور حق ملاقاتی است که بهطرف مقابل داده میشود. تنها در شرایطی این حق از شخص گرفته خواهد شد که اثبات شود او سلامت رفتاری، روانی نداشته باشد. در واقع نخست شما دادخواستی تنظیم میکنید و در این دادخواست باید راهی برای اثبات این مسئله داشته باشید.
درصورتیکه میخواهید از ملاقات فرزند با پدر و یا مادرش جلوگیری کنید میتوانید از وکیل خانوادگی و یا وکیل تلفنی استفاده کنید. تیم تهران طلاق در حال حاضر خدمات خود را هم بهصورت حضوری و هم غیرحضوری با استفاده از روشهای تلفنی، اینترنتی و ارتباط در بستر وب و پیامرسانها انجام میدهد. به جهت دریافت دقیقترین مشاورههای حقوقی در زمینه حضانت و طلاق میتوانید از طریق شمارههای تماس همیشگی استفاده کنید.
توجه فرمایید که تمامی وکلای این مؤسسه تحت تعلیمهای قوانین اسلامی با بالاترین مدارج فارغالتحصیل شده. صددرصد بهتمامی قوانین مدنی در حوزه حضانت نیز آشنایی دارند. از طرفی گاهی ممکن است ملاقات با حضور یک ناظر انجام شود تا هیچ اتفاق ناگواری رخ ندهد.
حضانت دائم فرزند پسر یا دختر
در این مورد باید یکبار دیگر پروسه نحوه دریافت حضانت و اعطای آن مطابق قوانین اسلامی را به شما عزیزان توضیح دهیم. توجه فرمایید فارغ از جنسیت فرزند شما. نیاز است که کودک دختر یا پسر تا هفتسالگی تحت حضانت مادر خود باشد. پس از آن برای پسران از 9 و برای دختران از 15 سالگی این تصمیم بر عهده خودشان و با خواسته خودشان انجام خواهد شد. در توافق و این که حضانت در همان سن زیر 7 سال نیز به یکی از طرفین داده شود بازهم دادگاه تصمیمگیرنده خواهد بود. البته داشتن یک وکیل مجرب در زمینه حقوق مرتبط با حضانت نیز میتواند راه شما را خیلی آسان کند. مثلاً شما با داشتن اسناد و مدارک بهراحتی میتوانید این مسئله را مطابق مشاورهها و تجربه موفق وکیل در این زمینه خیلی راحت حل کنید.
حضانت فرزند پسر در سال 1401
البته توضیحات جامعی در مورد نحوه دریافت حضانت فرزند پسر در سالهای آتی را به شما شرح دادهایم. اما بهطورکلی هنوز تغیری در این مورد مشاهده نشده است. شما میتوانید برای دریافت سریعتر، آسانتر و بدون پیچوخمهای حضانت فرزند خود از وکیل حضانت و مشاور حقوقی حضانت استفاده کنید. توجه کنید که تفاوتی در جنسیت نخواهد داشت.
حضانت تا 7 سالگی هم دختر و هم پسر با مادر خواهد بود. البته این در شرایطی است که مادر مزدوج نشده و همینطور مشکلات روحی، روانی و جسمانی نداشته باشد. از طرفی بخش عظیمی از این تصمیمگیری بر گردن دادگاهی است که پرونده در آن تشکیل شده. در مقابل پس از آن سن حضانت در مورد پسران تا 15 سال خواهد بود. یعنی پس از 15 سال میتواند خودش تصمیم بگیرد که آیا قصد ادامه زندگی با مادر را دارد یا خیر.
پس از 7 سالگی حضانت مجدداً از مادر دریافت شده و فرزند به پدر خانواده سپرده میشود. در این وضعیت تا وقتی که او به سن 15 سالگی برسد هیچ تغییر حضانتی شکل نخواهد گرفت. در برابر این مسئله وقتی به سن بلوغ میرسد. اگر فرزند نزد مادر باشد باید هزینههای او توسط پدر تامین شود. در غیر این صورت مادر خانواده میتواند نسبت به طرح شکایت و دریافت حقوحقوق خود بهصورت رسمی و قانونی اقدام کند.
حضانت در صورت نقص جسمانی طرفین
سؤال مهم دیگری که در این مورد مطرح میشود مربوط به وجود انواع نقصهای فیزیکی در بدن شخصی میباشد که معمولاً حضانت به او خواهد رسید.
در مواردی که این نقص شرایط زندگی معمول را از فرد نگیرد. هیچ دلیلی وجود ندارد که حضانت نیز از او سلب شود. اما در صورت بالا بودن درصد معلولیت و شرایط خاص بازهم دادگاه در این مورد تصمیم خواهد گرفت. برای کسانی که اطلاعات لازم در این زمینه را ندارند.
باید عرض کنیم که مسئله اخذ حضانت پیچیدهتر از ان است که صرفاً در یک مقاله بتوان در مورد ان توضیحات کاملی را ارائه داد. شما در این مورد باید با مشاور حقوقی و یا وکیل تماس حاصل نموده و اطلاعات لازم را کسب کنید.
اما وکیل در چه شرایطی میتواند به شما آن هم بهصورت غیرحضوری کمک کند؟ نخست این که شما فرصت کمی برای حضور در دفتر وکیل را دارید و مشاورههای غیرحضوری از نظر شما منطقیتر است. ازطرفی عدهای هستند که محدودیتهای مکانی و جغرافیایی دارند و ترجیح میدهند وکیلی مجرب را انتخاب کنند تا اطلاعات لازم را بهصورت اینترنتی و یا تلفنی در اختیارش قرار دهد.
دادخواست حضانت
در شرایطی که افراد بهصورت توافقی و مطابق قانون نتوانند مشکل خود را حل کنند و نیاز به بررسیهای بیشتر وجود داشته باشد. معمولاً انتخاب وکیل حضانت و یا مشاور حقوقی در زمینه دریافت حضانت و حق آن مطرح میشود. متأسفانه کودکان بیشترین آسیبها را در دوره طلاق پدر و مادر خود میبینند. از طرفی ما در قبال فرزندان خود وظایف سنگینی داریم. این وظایف از دیدگاه اسلام و همینطور قوانین مدنی مورد بررسی قرار میگیرد. بهطورکلی وکلا از دلایلی که ممکن است مصداق عدم مواظبت شناخته شود استفاده میکنند. البته این مصداقها باید بهدرستی اثبات شوند. در غیر این صورت مطرحکردن آنها در صحنهای علنی قطعاً هیچ نتیجهای نخواهد داشت.
پس دریافتیم که اگر اطلاعات کافی در این زمینه را نداشته باشید حق شما ضایع خواهد شد. معمولاً در شرایطی که مشکلی در خانواده ایجاد شود. مادر بیش از پدر نیاز به انتخاب وکیل حضانت خواهد داشت. چون در بیشتر مواقع حق برای حضانت به پدر داده میشود. البته پدرانی هستند که با مشکلات حقوقی مواجه بوده و نمیدانند که چگونه طرف مقابلشان را از استفاده این نکات و مدارک محدود کنند. مثلاً ممکن است پدری مشکل مالی داشته باشد و دقیقاً همین مورد توسط همسرش یک عامل برای دریافت حضانت باشد. در این صورت او قطعاً به وکیل نیاز پیدا میکند.
حتی اگر از نظر حقوقی همه جوانب متوجه پدر باشد بازهم نمیتوان بهطورقطع گفت که قاضی در این مورد تصمیم و رای را به نفع پدر میگیرد. حضور یک وکیل خانوادگی میتواند در این وضعیت کمکحال شما باشد. یک وکیل حضانت را در راستای جمعآوری اسناد و مدارک جهت ایجاد صلب حضانت در طرف مقابل انجام میدهد.
انتخاب وکیل حضانت تلفنی حرفهای و آنلاین
در واقع چند فاکتور وجود دارد که مطابق آنها میتوانید بهترین وکیل را برای دریافت حضانت و مسائل مرتبط با طلاق و جدایی انتخاب کنید. اول این که وکیل باید بتواند بر پرونده احاطه داشته باشد و با اشرافیت کامل نسبت به موضوعات اینچنینی، سابقه حلوفصل چنین پروندههایی را نیز داشته باشد. انتخاب وکیل تصمیم مهم و اساسی است و در واقع تا 90 درصد میتواند موجب موفقیت شما در پرونده البته در صورت ایجاد چنین حقی برای شما باشد. درصورتیکه شخص مقابل شما هیچ مشکل خاصی نداشته باشد قطعاً دریافت حضانت برای شما پروسه سختی خواهد بود و در این مورد باید مشاورههای زیادی را از سوی وکیل تلفنی دریافت کنید. ازطرفی در دعاوی خانوادگی معمولاً افراد به دلیل عدم تخصص و تجربه دچار مشکل و اشتباهات زیادی میشوند.
در نتیجه بهتر است که برای انتخاب وکیل موردی را برگزینید که بهجای دریافت هزینههای اضافه تخصص وی دعاوی و بررسی پروندههای خانوادگی باشد. توجه داشته باشید که شما از یک بدهکار درخواست طلب خود را نخواهید داشت و این موارد بسیار خاصتر است. در نهایت اگر فکر میکنید که حضانت فرزند یک وظیفه است باید عرض کنیم که علاوه بر وظیفه بودن در درجه اول بر گردن پدر و مادر این مسئله یک تکلیف شرعی خواهد بود که باید بهدرستی رعایت شود و کوتاهی در این مورد قطعاً میتواند نتایج جبرانناپذیری روی بعد تربیت و همینطور شکل گرفتن شخصیت اجتماعی فرزند داشته باشد.
دانستنیهایی در مورد حق حضانت فرزند
بسیاری هستند که تمامی شرایط دریافت حضانت را دارا هستند اما مشکل مالی به آنها اجازه چنین کاری را نمیدهد. در این وضعیت استفاده از خدمات وکیل تلفنی و خدمات رایگان مشاورههای حقوقی میتواند گزینه مناسبی باشد. بخصوص برای خانمهایی که محدودیتهای مالی دارند و معمولاً قادر به پرداخت هزینههای سنگین مشاورههای حقوقی و همینطور مراجعه حضوری به دفاتر وکلا را ندارند. وکیل حرفهای البته بههیچعنوان به شما نمیگوید که بهطورقطع حضانت را دریافت میکند. اما اگر تجربه لازم را داشته باشد از راهکارهایی در این زمینه استفاده میکند که کار شما خیلی آسانتر شده و زودتر نتیجه میگیرید.
مدارک لازم برای گرفتن فرزند
در مقابل کسانی هستند که خارج از بحث ما قرار دارند و میخواهند نسبت به دریافت حضانت و فرزندخواندگی اقدام کنند. در این شرایط باید زوجین ایرانی و مقیم همین کشور باشند و پنج سال از تاریخ ازدواج آنها گذشته باشد. از طرفی صاحب فرزند نشده و سن یکی از زوجین باید حداقل 30 یا بالاتر باشد. زوجینی که دارای محکومیتهای جزایی هستند و یا صلاحیت اخلاقی نداشته باشند نیز نمیتوانند نسبت به گرفتن فرزند اقدام کنند.
عدم صلاحیت پدر برای حضانت
در مواردی مسئله حضانت جنبههای پیچیدهتری پیدا میکند و باید در ابعاد دقیقتری مورد بررسی قرار بگیرد. گاهی از سوی پدر یا مادر مطرح میشود که یکی از آن صلاحیت برای نگهداری فرزند را ندارد. در این صورت پرونده باید بهصورت دقیق توسط دادگاه، پزشکی قانونی و افراد مربوط به این حوزه بررسی شود. در واقع احتمالاً برای شما سؤال است که یک مادر در چه وضعیتی میتواند حضانت را از پدر بگیرد؟ خوب قبلاً توضیح دادهایم اما بهاختصار باید بگوییم که اعتیادهای زیانآور به مواد، الکل و همینطور قمار که احتمالاً زندگی شخص را بر هم خواهد زد. در این وضعیت بهخودیخود مسئله اعتیاد راهی برای اثبات و دریافت حضانت نیست. معمولاً پیشنهاد میشود که از مشاوره وکیل طلاق و حضانت استفاده کنید. در مقابل اشتهار به فساد اخلاقی و قرارگرفتن در موقعیتی که فحشا وجود داشته باشد بازهم نیاز به اثبات خواهد داشت و معمولاً از پس افراد معمولی برنخواهد آمد.
مشکلات روانی که توسط پزشک معالج تأیید شده و یا این که پزشکی قانونی آن را تأیید کند. همینطور سوءاستفاده مالی از کودک که به سن قانونی نرسیده است و بهکارگرفتن او حتی در مشاغل مجاز و ضربوجرح نامتعارف و مشهود کودک. از جمله عواملی است که میتواند این مسئله را اثبات کند.
حضانت فرزند قانون جدید
در سال 1400 قوانین حضانت به این صورت است که اگر خانم باشد میتواند نسبت به دریافت نفقه فرزند اقدام نماید. از طرفی شرایط دادگاه باید به شکلی باشد که ادعای ضرورت را بررسی نموده و کسی که حضانت را بر عهده خواهد داشت لزوماً شخصی نیست که تکلیف پرداخت نفقه کودک را بر عهده داشته باشد. اگر بخواهیم با مثال به شما شرح دهیم باید عرض کنیم که ممکن است حضانت بر عهده مادر باشد. اما در نهایت پدر باید نفقه را پرداخت کند. درصورتیکه پدر به هر دلیلی در دسترس نباشید این که فوت کرده و معلول ذهنی باشد. باید توسط خانواده پدری و اجداد آن پرداخت گردد. در مقابل اگر اجداد پدری هم در دسترس نباشد مسئولیت پرداخت آن با مادر و یا خانواده مادر خواهد بود.
قانون جدید حضانت دختر
در قانون جدید حضانت دختر تا سن هفتسالگی با مادر اوست و پس از آن بر گردن پدر خواهد بود. در مقابل وقتی دختر به سن 9 سال کامل و بلوغ میرسد. میتواند خودش انتخاب کند که سرپرست بعدیاش چه کسی بوده و با چه کسی زندگی کند. در مقابل باید عرض کنیم که هیچ یک از والدین نمیتواند مانع حق ملاقات فرزند حتی پس از اعطای حضانت دائم به یکی از اشخاص شود. چنانچه مصلحت کودک و عدم صلاحیت پدر در نظر گرفته شود. دادگاه ممکن است بازهم حضانت را به مادر بدهد.
حضانت فرزند دختر در سال 1401
در مورد دختران این مسئله کمی متفاوت است. به اینگونه خواهد بود که تا 7 سالگی او نزد مادر بوده و مادر مسئولیت نگهداری و سرپرستی تحت حمایت مالی پدر را خواهد داشت. از سن هفتسالگی تا نه سالگی نیز حضانت به پدر منتقل شده و در نه سالگی باتوجهبه بلوغی که شرع و اسلام در نظر گرفته است. تصمیمگیری بر عهده خود او خواهد بود. در هر وضعیت اگر والدین مایل باشند میتوانند در هر سنی حتی اگر حضانت با آنها نباشد با فرزند خود دیدار داشته باشند. در مواردی که فاصله جغرافیایی وجود داشته باشد. این وظیفه بر عهده سرپرست است که امکان دیدار برای طرف مقابل را فراهم کند. در صورت عدم ملاقات شخص مقابل میتواند نسبت به این مسئله در دادگاه تشکیل پرونده دهد. در نهایت حتی اگر فرزند نزد پدر حضور نداشته باشد و سرپرستی در دوره زمانی خاص با اون نباشد. باید نفقه را پرداخت کند. در غیر این صورت مادر میتواند نسبت به طرح شکایت در این مورد نیز اقدام کند.
البته برخی مسائل پیچیدهتر از این است که بتوانیم در این مقاله در مورد آن صحبت کنیم و شما حتماً نیاز به یک وکیل مشاور خواهید داشت.
طلاق و حضانت فرزند ، یکی از دغدغه های اصلی زوجین می باشد . طلاق که در واقع راهی برای خاتمه دادن به زندگی مشترک زوجین است ، آثاری به دنبال دارد که یکی از این آثار ، حضانت فرزند زوجین می باشد . ما قصد این را داریم که به بیان طلاق زوجین از یک دیگر ، و حضانت فرزند آن ها پس از طلاق بپردازیم . خواهشمندیم که این محتوا را تا پایان ، مطالعه کنید .
حضانت فرزند پسر بعد از طلاق
طلاق دارای انواعی است که از جمله عبارت است از : طلاق از طرف زوج ، طلاق توافقی ، طلاق از طرف زوجه . در واقع هدف از بیان انواع طلاق ، مشخص کردن حضانت فرزند پسر بعد از طلاق ( یا دختر ) می باشد .
چرا که اگر والدین کودک به طور توافقی جدا شده باشند ، که به تبع در مورد تمام امور ، خصوصا حضانت کودک با یک دیگر توافق کردند ، که عهده دار حضانت مادر باشد یا پدر . ولی اگر والدین کودک در مورد حضانت او با هم توافقی نکرده باشند ، حضانت فرزند بر طبق قانون تعیین خواهد شد .
حضانت فرزند دختر بعد از طلاق
نکته ای که باید در مورد طلاق و حضانت فرزند ، ذکر کرد این امر است که : هیچ تفاوتی نمی کند که فرزند حاصل از ازدواج زن و مرد ، پسر یا دختر باشد . در واقع آن طور که در قانون مدنی ذکر شده است ، حضانت کودک ( دختر و یا پسر ) تا هنگامی که زیر ۷ سال است ، با مادر می باشد .
ولی وقتی کودک به ۷ سالگی رسید ، یا حتی اگر والدین کودک زمانی از هم جدا شدند که سن فرزندشان بالای ۷ سال ( پیش از بلوغ شرعی ) بود ، در این صورت آن طور که در قانون مدنی ذکر شده است ، پدر عهده دار حضانت فرزند خواهد بود .
حضانت فرزند در طلاق توافقی
اگر والدین طفل به صورت توافقی از هم جدا شده باشند و طلاق گرفته باشند ، در این وضعیت حتما در مورد حضانت فرزند خود ، با هم توافق کردند . در واقع در مورد طلاق و حضانت فرزند ، باید ذکر کرد که : والدین طفل می توانند این طور توافق کنند که حتی بعد از آن که کودک آن ها ، به ۷ سالگی رسید ؛ هم چون سابق حضانت با مادر باشد . و یا می توانند توافق نمایند که : تا وقتی حضانت کودک با مادر است ، پس نفقه کودک را نیز مادر پرداخت کند .
موارد سلب حضانت
نکته دیگری که باید در خصوص طلاق و حضانت ، افزود این امر است که : وقتی یکی از والدین عهده دار حضانت فرزند می شود ، باید به بهترین نحو از فرزند خود مراقبت و نگه داری نماید . در واقع اگر مواردی که ذکر خواهیم کرد ، به وجود آید ؛ حضانت از عهده دار آن سلب می شود .
از جمله این موارد عبارت است از : ۱ / هنگامی که مادر طفل ، وقتی عهده دار حضانت است با فرد دیگری ازدواج کند ( مگر این که والدین با هم توافق کرده باشند ، که ازدواج مجدد مادر باعث سلب حضانت از او نشود ) ، ۲ / ارتکاب فساد اخلاقی ( مادر یا پدر کودک ) ، ۳ / مبتلا شدن مادر یا پدر به بیماری های روانی و یا حتی روحی ، ۴ / مجبور کردن فرزند به انجام دادن اموری که خلاف شرع و غیر قانونی می باشند ، ۵ / اذیت کردن و آزار دادن کودک به صورت جسمی ، و …. .
وکیل حضانت تهران طلاق آماده ارائه مشاوره رایگان میباشد. وکلای با تجربه و متخصص موسسه حقوقی معتبر تهران طلاق ، از زبده ترین و بهترین وکلای تهران می باشند ، که افراد می توانند با خاطر آسوده ، مسائل و مشکلات خود را در مورد حقوق خانواده ( مواردی مثل : حضانت فرزند و شرایطی که باعث سلب حضانت از والدین می شود ، نفقه اقارب و فرزندان ، مهریه زن ، نفقه زوجه ، طلاق و انواع طلاق ، و … ) به آن ها بسپارند و در نهایت به نتیجه مطلوب خود ، برسند .
دادن حق طلاق و حضانت فرزند به زن
گرفتن حق طلاق و حضانت فرزند
قوانین طلاق و حضانت فرزند
حق طلاق و حضانت فرزند
دادخواست طلاق و حضانت فرزند
درخواست طلاق و حضانت فرزند
مشاوره طلاق و حضانت فرزند
طلاق و حضانت فرزند پسر
طلاق و حضانت فرزند دختر
طلاق و حضانت فرزند به مادر
طلاق و حضانت فرزند از مادر
طلاق و حضانت فرزند اول
طلاق و حضانت فرزند از نظر اسلام
طلاق و حضانت فرزند از پدر
طلاق و حضانت فرزند از طرف مادر
طلاق و حضانت فرزند از بهزیستی
طلاق و حضانت فرزند از نظر قانون
طلاق و حضانت فرزند ازدواج موقت
طلاق و حضانت فرزند ازدواج مادر
طلاق و حضانت فرزند اوتیسم
در طلاق حضانت فرزند با کیست
حضانت فرزند بعد از طلاق و فوت پدر
طلاق توافقی و حضانت فرزند
طلاق و حضانت فرزند ثالث
طلاق و حضانت فرزند ثانی
طلاق و حضانت فرزند ثبت
طلاق و حضانت فرزند ثبت نام
طلاق و حضانت فرزند ثبت حق
طلاق و حضانت فرزند جدید
طلاق و حضانت فرزند جوان
طلاق و حضانت فرزند جد پدری
طلاق و حضانت فرزند جای مهریه
طلاق و حضانت فرزند جولی
طلاق و حضانت فرزند جدایی والدین
طلاق و حضانت فرزند جدایی
طلاق و حضانت فرزند جلب
طلاق و حضانت فرزند جدیدترین قانون
طلاق و حضانت فرزند جدیدترین قوانین
طلاق و حضانت فرزند چیست
طلاق و حضانت فرزند چگونه است
طلاق و حضانت فرزند چند سال است
طلاق و حضانت فرزند چقدر طول میکشد
طلاق و حضانت فرزند چقدر است
طلاق و حضانت فرزند چهارم
طلاق و حضانت فرزند چند سالگی با مادر است
طلاق و حضانت فرزند چه باید کرد
طلاق و حضانت فرزند چه سنی با مادر است
طلاق و حضانت فرزند چند سالگی با پدر است
طلاق و حضانت فرزند خواهر
طلاق و حضانت فرزند خوانده
طلاق و حضانت فرزند خود
طلاق و حضانت فرزند خارج از کشور
طلاق و حضانت فرزند خردسال
طلاق و حضانت فرزند خوانده بعد
طلاق و حضانت فرزند خلع
طلاق و حضانت فرزند خیانت
طلاق و حضانت فرزند خیانت زن
طلاق و حضانت فرزند خیانت مرد
طلاق حضانت فرزند دختر
طلاق و حضانت فرزند ذهنی
طلاق و حضانت فرزند ذمه
طلاق و حضانت فرزند ذوالفقار
طلاق و حضانت فرزند ذکور
طلاق و حضانت فرزند روستایی
طلاق و حضانت فرزند رشید
طلاق و حضانت فرزند را از پدر بگیریم
طلاق و حضانت فرزند را از مادر بگیریم
طلاق و حضانت فرزند را بگیریم
طلاق و حضانت فرزند را نخواهد
طلاق و حضانت فرزند را از پدر گرفت
طلاق و حضانت فرزند را قبول کند
طلاق و حضانت فرزند را به مادر داد
طلاق و حضانت فرزند روانی
درخواست طلاق از طرف زن و حضانت فرزند
طلاق و حضانت فرزند ژاپنی
طلاق و حضانت فرزند ژاله صامتی
طلاق و حضانت فرزند ژانت
طلاق و حضانت فرزند ژرفا
طلاق و حضانت فرزند ژاپن
طلاق و حضانت فرزند سوم
طلاق و حضانت فرزند سخته
طلاق و حضانت فرزند سرپرست خانوار
طلاق و حضانت فرزند سن
طلاق و حضانت فرزند سرپرستی
طلاق و حضانت فرزند سرپرست
طلاق و حضانت فرزند ساله
طلاق و حضانت فرزند سن رشد
طلاق و حضانت فرزند سه ساله
طلاق و حضانت فرزند سال ۹۹
شرایط طلاق و حضانت فرزند
شرایط طلاق توافقی و حضانت فرزند
طلاق و حضانت فرزند صغير
طلاق و حضانت فرزند صغار
طلاق و حضانت فرزند صغیر
طلاق و حضانت فرزند صالح
طلاق و حضانت فرزند صورت
طلاق و حضانت فرزند صورت ازدواج پدر
طلاق و حضانت فرزند صورت عدم تمکین زن
طلاق و حضانت فرزند صورت اعتیاد پدر
طلاق و حضانت فرزند صورت ازدواج مجدد مادر
طلاق و حضانت فرزند صورت ازدواج مادر
طلاق و حضانت فرزند ضعیف
طلاق و حضانت فرزند ضرب
طلاق و حضانت فرزند ضرب و شتم
طلاق و حضانت فرزند ضعف
طلاق و حضانت فرزند ضمن عقد
طلاق و حضانت فرزند ظریف
طلاق و حضانت فرزند ظالم
طلاق و حضانت فرزند ظلم
طلاق و حضانت فرزند ظهر
طلاق و حضانت فرزند عروس
طلاق و حضانت فرزند عمه
طلاق و حضانت فرزند عجیب
طلاق و حضانت فرزند عجول
طلاق و حضانت فرزند عند طلاق
طلاق و حضانت فرزند عهده کیست
طلاق و حضانت فرزند عقد موقت
طلاق و حضانت فرزند عمو
طلاق و حضانت فرزند عدم تمکین زن
طلاق و حضانت فرزند عقدنامه
طلاق و حضانت فرزند غریبه
طلاق و حضانت فرزند غیر عمد
طلاق و حضانت فرزند غریب
طلاق و حضانت فرزند غیر قانونی
طلاق و حضانت فرزند غایب
طلاق و حضانت فرزند غلامعلي
طلاق و حضانت فرزند غیابی
طلاق و حضانت فرزند غیاب پدر
طلاق و حضانت فرزند غیر
طلاق و حضانت فرزند فرزند
طلاق و حضانت فرزند فوت شده
طلاق و حضانت فرزند فرد
طلاق و حضانت فرزند فرزند بعد از طلاق
طلاق و حضانت فرزند فوت پدر
طلاق و حضانت فرزند فقه شافعی
طلاق و حضانت فرزند فوت مادر
طلاق و حضانت فرزند فوت پدر با کیست
طلاق و حضانت فرزند فرم
طلاق و حضانت فرزند فوت والدین
طلاق و حضانت فرزند کارمند
طلاق و حضانت فرزند کارگر
طلاق و حضانت فرزند کفالت
طلاق و حضانت فرزند کفالت پدر
طلاق و حضانت فرزند کارمندان
طلاق و حضانت فرزند کودک
طلاق و حضانت فرزند کیست
طلاق و حضانت فرزند کامل
طلاق و حضانت فرزند کانادا
طلاق و حضانت فرزند کی با مادر است
طلاق و حضانت فرزند لاریجانی
طلاق و حضانت فرزند لازم
طلاق و حضانت فرزند لایحه
طلاق و حضانت فرزند لغو
طلاق و حضانت فرزند لایحه دفاعیه
طلاق و حضانت فرزند لایحه جدید
طلاق و حضانت فرزند نی نی سایت
طلاق و حضانت فرزند نفقه
طلاق و حضانت فرزند ناشزه
طلاق و حضانت فرزند نامشروع
طلاق و حضانت فرزند نوزاد
طلاق و حضانت فرزند نگهداری
طلاق و حضانت فرزند نامه
طلاق و حضانت فرزند نظر قانون
طلاق و حضانت فرزند نه ساله
طلاق و حضانت فرزند نبود پدر
طلاق و حضانت فرزند و مادر
طلاق و حضانت فرزند و طلاق
طلاق و حضانت فرزند و پدر
طلاق و حضانت فرزند واگذاری
طلاق و حضانت فرزند وکالت
طلاق و حضانت فرزند وکیل
طلاق و حضانت فرزند ولایت
طلاق و حضانت فرزند وکالتنامه
طلاق و حضانت فرزند وضعیت
طلاق و حضانت فرزند وظایف
طلاق و حضانت بچه ها
طلاق و حضانت فرزند یعنی چه
طلاق و حضانت فرزند یا مادر
طلاق و حضانت فرزند یک زن
طلاق و حضانت فرزند یک دختر
طلاق و حضانت فرزند یاس
طلاق و حضانت فرزند یتیم
طلاق و حضانت فرزند یک ساله
طلاق و حضانت فرزند یک ساله پسر
طلاق و حضانت فرزند یک سال
طلاق و حضانت فرزند یارانه
طلاق و حضانت فرزند 14 ساله
طلاق و حضانت فرزند 1400
طلاق و حضانت فرزند 10 ساله
طلاق و حضانت فرزند 18 ساله
طلاق و حضانت فرزند 12 ساله
طلاق و حضانت فرزند 11 ساله
طلاق و حضانت فرزند 18 سال
طلاق و حضانت فرزند 15 ساله
طلاق و حضانت فرزند 20 ساله
طلاق و حضانت فرزند 2021
طلاق و حضانت فرزند 2022
طلاق و حضانت فرزند 21 ساله
طلاق و حضانت فرزند 3 ساله
طلاق و حضانت فرزند 3 مادر
طلاق و حضانت فرزند 30 ساله
طلاق و حضانت فرزند 32 ساله
طلاق و حضانت فرزند 4 ساله
طلاق و حضانت فرزند 40 ساله
طلاق و حضانت فرزند 4 مادر
طلاق و حضانت فرزند 5 ساله
طلاق و حضانت فرزند 5 سال
طلاق و حضانت فرزند 50 ساله
طلاق و حضانت فرزند 6 ساله
طلاق و حضانت فرزند 6 سال
طلاق و حضانت فرزند 6 شهور
طلاق و حضانت فرزند 6 فرزند
طلاق و حضانت فرزند 7 ساله
طلاق و حضانت فرزند 7 سال
طلاق و حضانت فرزند 7 مادر
طلاق و حضانت فرزند 7 سالگی
طلاق و حضانت فرزند 8 ساله
طلاق و حضانت فرزند 8 سال
طلاق و حضانت فرزند 9 ساله
طلاق و حضانت فرزند 9 سال
طلاق و حضانت فرزند 99
طلاق و حضانت فرزند 97
طلاق و حضانت فرزند 9 سالگی نی نی سایت
-
وکیل تضمینی حضانت+ شماره + بهترین
وکیل تضمینی حضانت ، فردی است متخصص ، با تجربه ، و ماهر ، که در زمینه تمام موضوعات موجود…
بیشتر بخوانید » -
وکیل آنلاین سلب حضانت
وکیل آنلاین سلب حضانت ، وکیلی با تجربه و متخصص می باشد که در خصوص تمام مسائل حقوق خانواده ،…
بیشتر بخوانید » -
حضانت فرزند بعد از فوت پدر + وکیل حضانت
حضانت فرزند بعد از فوت پدر ، مسئله بسیار مهمی است که باید به آن توجه ویژه داشت ، در…
بیشتر بخوانید » -
شماره وکیل حضانت
شماره وکیل حضانت ، از کاربردی ترین و مهم ترین شماره هایی است که ممکن است هر فردی در طول…
بیشتر بخوانید » -
وکیل حضانت مشهد+ بهترین وکیل حضانت در مشهد
وکیل حضانت مشهد ، وکیلی زبده و متخصص است که در زمینه تمام مسائل موجود در حقوق خانواده ، به…
بیشتر بخوانید » -
وکیل حضانت شیراز
وکیل حضانت شیراز ، وکیلی کارکشته و با تجربه می باشد که در زمینه تمام مسائل موجود در حقوق خانواده،…
بیشتر بخوانید » -
قانون جدید حضانت دختر
قانون جدید حضانت دختر ، مسئله مهمی است که دغدغه بسیاری از زوجین می باشد . در واقع با افزایش…
بیشتر بخوانید » -
وکیل حضانت تهران+ بهترین
وکیل حضانت تهران ، با فعالیت در زمینه مسائل موجود در حقوق خانواده ، علی الخصوص مبحث حضانت فرزند ،…
بیشتر بخوانید » -
وکیل متخصص حضانت + بهترین وکیل متخصص حضانت
وکیل متخصص حضانت ، وکیلی زبده و با تجربه است که در مورد همه مسائل موجود در حقوق خانواده…
بیشتر بخوانید » -
حضانت فرزند پسر در سال ۱۴۰۱
حضانت فرزند پسر در سال ۱۴۰۱ ، مسئله ای پر اهمیت است که ذهن افراد کثیری را درگیر خود کرده…
بیشتر بخوانید »