در صورتی که زوجه ( زن ) ، با حکم قضایی اقدام به توقیف خودرو زوج ( مرد ) ، بابت مهریه اش کند ؛ مرد یا وکیل وی می توانند در دفاتر خدمات قضایی ، درخواست رفع توقیف خودرو را ثبت کنند . اگر خودرو توقیف شده زوج ، جزء مستثنیات دین تشخیص داده شود ، در این صورت رفع توقیف خودرو وی ، امکان پذیر است .
( لازم به ذکر است که ، در صورتی که صدور حکم رفع توقیف خودرو از دادگاه بدوی صادر نشود ، مرد یا وکیل او می توانند اقدام به تنظیم کردن دادخواست و طرح لایحه دفاعیه تجدید نظر خواهی ، کنند ) .
برای آن که بتوان لایحه رفع خودرو را نوشت ، بهتر است که از ماده های قانونی استفاده کرد . بر طبق بند پنجم ماده ۲۴ قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی ، مستثنیات دین عبارت است از : (( ابزار کار فروشندگان و کشاورزان ، و دیگر مشاغلی که برای تامین نیاز های زندگی خود به این ابزار نیاز دارند .
یعنی این وسایل ، وسایلی هستند که شخص با آن ها زندگی خود و خانواده اش را ، می گذراند )) ، باید افزود که در این ماده قانونی ، صراحتا ذکر نشده که خودرو نیز جزء مستثنیات دین محسوب می شود یا نه ، و در واقع اثبات این قضیه که خودرو جز مستثنیات دین زوج است ( در لایحه رفع توقیف خودرو بابت مهریه ) ، با زوج یا وکیل او می باشد ، که بر طبق بند پنجم ماده ۲۴ قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی ، اثبات کند که خودرو توقیف شده بابت مهریه زوجه ، برای کسب درآمد و کار اوست ، و در صورتی که خودرو توقیف بماند ، دیگر درآمدی نخواهد داشت .
برای مثال : زوج می تواند بگوید که راننده اسنپ و یا تاکسی است ، و شغل دیگری ندارد بنابراین با اثبات کردن این مسئله ، دادگاه دستور رفع توقیف خودرو زوج را می دهد ، البته باید ذکر کرد که تنها در حالتی دادگاه درخواست رفع توقیف خودرو زوج را می پذیرد که خودرو توقیف شده ، تنها خودرو زوج باشد .
در حالت عادی نیز ، اگر زوج اثبات کند که خودرو او تنها ابزار کاریش بوده و ، حالا توقیف خودرو باعث فقر و سختی او و خانواده اش شده است ، در این صورت نیز دادگاه دستور رفع خودرو زوج را می دهد . ذکر این نکته ضروری است که ، در صورتی که خودرو توقیف شده زوج ، از جمله خودرو های گران قیمت باشد .
به عنوان مثال : اگر قیمت خودرو زوج دو میلیارد تومان باشد ، و مهریه زوجه یک میلیارد تومان باشد ، در این صورت دادگاه درخواست رفع توقیف خودرو زوج را ، قبول نخواهد کرد چرا که زوج می تواند با فروش ماشینش ، تمام مهریه زوجه را بپردازد ، و با یک ماشین ارزان قیمت تر کار کند .
در این صورت ، دادگاه با تشریفات قانونی ، خودرو زوج را می فروشد و مهریه زوجه را می پردازد ( اگر پس از پرداختن مهریه زوجه ، از فروش خودرو زوج مبلغی باقی مانده باشد ، دادگاه آن چه را که باقی مانده به زوج می دهد ) . البته بهتر است که در این گونه موارد ، زوج با زوجه صحبت کند و از او برای پرداخت مهریه اش مهلت بخواهد ، سازش کردن در این مورد به نفع زوج می باشد .
ماده دیگری که می توان در این خصوص به آن اشاره کرد ، ماده شش قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی است . این امکان وجود دارد که زوج از پرداخت کردن تمام مهریه ، ناتوان باشد ( که در حقوق اصطلاحا به این حالت اعسار گفته می شود ) ، بر اساس ماده مذکور در فوق ( ماده ۶ ) ، (( معسر شخصی است که به دلیل ناتوانی مالی ، به جز مستثنیات دین ، مال دیگری برای پرداخت دیون خود ندارد )) ، همچنین تبصره ماده ۶ قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی بیان می کند که (( ناتوانی در دسترسی به مال نیز ، به معنی نبودن مال است و اثبات این امر ، به عهده شخص معسر است )) .
وکیل مهریه تهران طلاق آماده ارائه خدمات مشاوره ای رایگان به صورت آنلاین و حضوری می باشد .
برای دریافت مشاوره در زمینه طلاق توافقی ،اجرت المثل ،نفقه،حضانت و … با موسسه تهران طلاق تماس بگیرید .وکلای این مجموعه با بیش از هزاران پرونده موفق آماده راهنمایی و پشتیبانی شما تا رسیدن به نتیجه مطلوب خواهند بود .